Milkovic scherprechter in Roodeschool

corenosmidd

De 0-2 van Koen Wiersma is in de maak. Daar kunnen ook de Roodeschoolsters (vanaf links) Jaap van Dijken, Germen Tamsma, Anne-Jan ten Harkel en Elwin Wezeman niets meer aan veranderen.

Een auto kwijtraken bij het sportpark van het Roodeschoolster Corenos is op zaterdag geen eenvoudige opgave. En dat geldt nog eens extra als er een derby op het programma staat. Buurman Middelstum kwam op bezoek en dat was aan de toeloop goed te merken. He team van trainer Frank Konneman hield drie punten aan de wedstrijd over. Na een 0-2 ruststand zegevierden de blauwwitten uiteindelijk met 2-4. Ivan Milkovic was met drie treffers de schutter van de dag.

Voor beide ploegen gold maar een devies en dat was winnen. Tot aan de aftrap was de positie op de ranglijst in 4C namelijk allesbehalve benijdenswaardig. Daar waren de coaches Konneman en Erik Zuidema dan ook goed van doordrongen. Het had er alle schijn van dat het iets gemakkelijker spelende Middelstum een zware middag tegemoet ging. Voor de thee wist Corenos het hoofd aardig boven water te houden maar kreeg het tot twee keer toe uit standaardsituaties een goal tegen. Eerst was het Ivan Milkovic die na een corner doel wist te treffen (0-1) en vlak voor de thee kopte Koen Wiersma de 0-2 binnen. Die treffer had overigens nooit goedgekeurd mogen worden omdat er in het Roodeschoolster strafschopgebied flink geduwd en getrokken werd waardoor de verdedigers niet bij de bal wisten te komen. Alles wat Corenos was maakte zich boos op de fluitist maar die had niets gezien.

Na de doelwisseling was Middelstum duidelijk de betere ploeg. Men verzuimde het duel echter definitief te beslissen. Wiersma was daar nog het dichtst bij. Hij toucheerde echter de lat. Toen Elwin Wezeman de gastheren op 1-2 wist te zetten, gloorde er weer wat hoop. Die werd al snel teniet gedaan toen een vrije trap simpel werd verzilverd. En weer was Ivan Milkovic de scherprechter: 1-3. Nog een keer rechtte Corenos de rug. Men nam meer risico en kreeg loon naar werken. Invaller Lars Baar bracht de spanning weer terug: 2-3. De thuisclub draaide zichzelf daarna de nek om door knullig balverlies te lijden en Milkovic voor de derde keer te laten scoren: 2-4.

‘We hebben na de rust de kansen laten liggen om langszij te komen en vervolgens zijn onze fouten genadeloos afgestraft. Jammer, want we hadden ons heel wat van deze wedstrijd voorgesteld. Die tweede treffer viel ook nog eens op een erg vervelend moment. De bedoeling was om onszelf wat lucht te verschaffen. Die missie is vandaag mislukt’, vertelt coach Erik Zuidema.

Zijn collega Konneman was een tevreden man. ‘Dit is een zeer belangrijke overwinning voor ons. En eerlijk gezegd vind ik dat we het ook verdiend hebben. We speelden gemakkelijker en wisten vrij eenvoudig overeind te blijven. Dit is goed voor het zelfvertrouwen. We kunnen weer naar boven kijken.’

* Corenos – Middelstum 2-4 (0-2). Ivan Milkovic 0-1; Koen Wiersma 0-2; Elwin Wezeman 1-2; Ivan Milkovic 1-3; Lars Baar 2-3; Ivan Milkovic 2-4.

No Replies to "Milkovic scherprechter in Roodeschool"