Punt voor Holwierde

Holwierde moest het zaterdagmiddag op eigen veld opnemen tegen Rood Zwart Baflo. Het team van Sander Tromp wist een 1-1 gelijkspel over te houden aan de ontmoeting op sportpark Katmis.

De Bafloërs waren aanvankelijk beter bij de les dan Holwierde. Na een kleine tien minuten had Jeroen Zwart de openingstreffer op de pantoffel. Het schot kon maar half gekeerd worden door doelman Joeri Oosting. Sterker nog, hij liet de bal los waarna Reinout Geuze het nog eens mocht proberen. Diens inzet verdween net naast. Holwierde had even nodig om het ritme te vinden en deed in de 27e minuut van zich spreken. Beeftink en La Faile waren van speelhelft veranderd. Een goede loopactie van eerstgenoemde en een perfecte lange bal van Bathoorn brachten Beeftink oog in oog met de Bafloër goalie. De sluitpost bracht redding met zijn voet.

De Bafloërs kregen al snel een nieuwe mogelijkheid om de score open te breken. Een voorzet van Geuze viel echter achter Dennis Tromp en zo ging ook deze kans verloren. Een minuut later mocht Holwierde een hoekschop nemen. De bal belandde via de lat in het doel. Reden tot juichen had de thuisclub echter niet. Scheidsrechter Secer keurde de goal af omdat de Bafloër keeper was gehinderd. Vlak voor de thee viel de openingsgoal alsnog. Een terugspeelbal werd door Geuze opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

Holwierde moest na de thee aan de bak en probeerde de druk op het doel van de gasten te verhogen. Het eerste gevaar ontstond echter aan de andere kant van het veld. Patrick Rutgers kopte prima in maar de redding van goalie Oosting mocht er ook wezen. Holwierde mazzelde, had in Richard Riepma een belangrijke steunpilaar achterin en probeerde nog meer druk te zetten. Na een aanval over de rechterkant van het veld kwam de bal voor het doel van Rood Zwart waar doelman Rick Folkerts de bal met de borst opving. Het leer stuiterde het veld weer in en vervolgens was het Sven Beeftink die voor de 1-1 wist te zorgen. De gasten raakten het hoofd daarna kwijt maar aan de stand veranderde niets meer.

*Holwierde-RZ Baflo 1-1 (0-1). Reinout Geuze 0-1; Sven Beeftink 1-1