Vechtlust Eems Boys met zege beloond

eemsmboyspoolster1

Spits Ronny Bakker kwam er geen moment aan te pas in het duel met Eems Boys. Robert Zuidema (rechts) zat hem constant op de huid.

Poolster is zaterdag niet opgewassen gebleken tegen de inzet en strijdlust van thuisclub Eems Boys. De Havenkanters moesten een groot deel van de derby met tien man spelen vanwege een rode kaart voor Peter van der Hunnik, maar bleken zelfs toen de betere van de twee te zijn. Op het sportpark Centrum waren de geelzwarten aanvallend onmachtig en geen moment in staat om het de gastheren echt moeilijk te maken. In de slotfase moest ook Poolster-speler Dennis Smit van het veld. Hij kreeg twee keer geel.

Trainer Bert de Vries van Eems Boys had het vooraf aangekondigd. Zijn team zou er in de thuiswedstrijd tegen Poolster vol in knallen. Ze hadden ook nog een appeltje te schillen met de Spieksters. Vorig seizoen werd er immers thuis verloren en kwam men uit niet verder dan een gelijkspel. Vanaf de aftrap lieten de groenwitten zien dat ze geen centimeter gras cadeau zouden doen. Poolster werd opgejaagd en moest al snel een tegengoal incasseren. Erwin Noordhof joeg de bal in een vroeg stadium van het duel tegen het nylon: 1-0. De thuisclub bleef ook na die goal de betere ploeg maar kreeg wel de gelijkmaker om de oren. Slecht ingrijpen betekende 1-1 door toedoen van Johan de Groot. Het was niet de enige tegenslag die Eems Boys kreeg te verwerken. Een onbesuisde overtreding van Peter van der Hunnik betekende  na een half uur rood. Poolster deed echter niets met de overtalsituatie. Sterker nog, de betere kansen bleven voor Eems Boys. Voor de doelwisseling werd er echter niet meer gescoord.

Vlak na de thee ontsnapte de Groot aan een rode prent. De fluitist van dienst hield het bij geel en daar mocht de doelpuntenmaker niet over klagen. Merkwaardig genoeg was geen moment duidelijk dat de gasten een mannetje meer in het veld hadden staan. Het was allemaal te doorzichtig wat Poolster probeerde om het Eems Boys lastig te maken. De spitsen Ronny Bakker en de niet geheel fitte Denis van Dijk werden met lange ballen gezocht maar zelden gevonden. En dat was de verdienste van hun directe tegenstanders Michiel Evers en Robert Zuidema. Overigens hadden de groenwitten één keer het geluk aan hun zijde toen Bakker wel heel opzichtig naar de grond werd getrokken en de onpartijdige op dat moment kennelijk een vuiltje in zijn oog had.

Eigenlijk was dat het enige opwindende moment in het strafschopgebied van de gastheren. Voor de rest bleek Poolster niet in staat een vuist te maken. Aan de andere kant was het des te dreigender. Dat Kris Klasens de Delfzijlsters op 2-1 wist te zetten, was niet meer dan een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld. Er was maar één ploeg die aanspraak op de overwinning mocht maken en dat was Eems Boys. Wat de geelzwarten in de hen resterende tijd ook probeerden, er wilde niets lukken.

eemsboyspoolster2

Ook de meeste fanatieke supporters van Poolster konden hun favorieten niet aan het voetballen krijgen.

Met nog zo’n tien minuten spelen moest ook Poolster-speler Dennis Smit van het veld. Hij beging een overtreding op Erwin Noordhof. De Havenkanter greep naar zijn hoofd en tuimelde kermend op de grond. Een knap staaltje amateurtoneel waar de leidsman met open ogen in trapte. Smit zag zijn tweede geel en kon gaan douchen. En toen was het helemaal duidelijk. Eems Boys kwam de resterende tijd zonder kleerscheuren door en kreeg wat het wilde, de revanche op de vorig seizoen geleden nederlaag. Nog veel belangrijker was echter de revanche die de ploeg op zichzelf nam. In het verleden werd de groenwitten nog wel eens verweten dat ze niet als kerels wilden spelen. Dat idee werd nu uit de weg geruimd.

Nadat er voor de laatste keer was gefloten vloog er een golf van opluchting over het sportpark Centrum. ‘Ik ben trots op mijn ploeg. Ze hebben laten zien dat je met inzet en strijdlust een heel eind kunt komen. Na de rust hebben we voldoende kansen gekregen om het karwei te klaren. Daar zul je mij verder niet over horen. Wij waren op alle fronten feller en hebben dik verdiend gewonnen’, sprak trainer Bert de Vries na afloop.

Zijn collega Guus Zantinga was allerminst blij: ‘We hebben geen moment ons eigen spel kunnen spelen en werden constant achteruit gedrukt. Na die rode kaart van Eems Boys begon iedereen uit positie te lopen en waren de spelpatronen helemaal verdwenen. Het elftal met de meeste strijdlust heeft vandaag gewonnen.’

*Eems Boys- Poolster 2-1 (1-1). Erwin Noordhof 1-0; Johan de Groot 1-1; Kris Klasens 2-1.

No Replies to "Vechtlust Eems Boys met zege beloond"