ZEC geveld door beter TLC

zecltc

ZEC-er Erik Bos wendt het gezicht af als TLC-er Frank Jager hem de bal probeert te ontfutselen.

De verschillen in de 5e klasse E van het zaterdagvoetbal zijn niet bijster groot. Zeker niet als je de bovenste helft van de ranglijst even buiten beschouwing laat. Vanaf de zesde tot en met de twaalfde plaats is er van alles mogelijk. Met die instelling had ook thuisclub ZEC het veld zaterdag moeten betreden voor het duel tegen de Tolbert Leek Combinatie (TLC). De gasten staken echter verrassend eenvoudig een 0-6 overwinning in de zak.

ZEC had een week geleden nog een prima prestatie geleverd door in Sauwerd met 1-3 van SIOS te winnen. ‘Daar hadden we graag op voortgeborduurd, maar dan moet de wedstrijdmentaliteit wel goed zijn’, aldus oefenmeester Gerard Heun. De druk op het doel van de Zandeweersters was groot, maar men wist met enig kunst- en vliegwerk vooralsnog overeind te blijven.

Tot aan de 21e minuut. De gasten braken de wedstrijd open en leken vervolgens heel snel uit te zullen lopen. Het was echter even schrikken toen Jasper Dijk namens ZEC op de paal schoot en Rowan Compaan eveneens verzuimde om de gelijkmaker te scoren. Het beter spelende TLC liet zich er niet door van de wijs brengen en bepaalde de ruststand op 0-2.

‘We begonnen na de rust eigenlijk best wel goed. Die derde goal van hun viel helemaal uit het niets. Daarna was het snel gebeurd met ons’, zegt Heun. In de laatste tien minuten van het duel scoorden de bezoekers nog drie keer en daarmee werd de eindstand op 0-6 bepaald.

Hoewel het pijn deed, was Heun na afloop wel zo realistisch om tezeggen dat TLC de betere van de twee ploegen was geweest. ‘Zij hadden meer voetbal in huis en speelden een stuk gemakkelijker. Dit moeten we maar zo snel mogelijk vergeten en naar de volgende wedstrijd toewerken’, vindt de Spijkster.

* ZEC – TLC 0-6 (0-2). Thomas de Wagt 0-1; René de Vries 0-2; René de Vries 0-3, Ralph Twijnstra 0-4; Chiel Wiardi 0-5; Chiel Wiardi 0-6.

No Replies to "ZEC geveld door beter TLC"