Wagenborger Boys glipt langs Velocitas

Wagenborger Boys heeft zaterdag een belangrijke 3-1 zege geboekt op thuisclub Velocitas. De wedstrijd bleef onnodig lang spannend. De Wagenborgers wisten de overwinning pas in de slotfase gestalte te geven.

Zoals al vaker dit seizoen kwamen de roodhemden moeizaam op gang. In het eerste kwartier toonde Velocitas meer duelkracht en het trage baltempo van Wagenborger Boys bracht de thuisploeg niet in verlegenheid. De eerste de beste keer dat de Groningers zelf in de buurt van het vijandelijk doel kwam, was het ook meteen raak. Jeffrey Doornbos profiteerde optimaal van geschutter in de Wagenborger defensie en schoot de bal beheerst over doelman Arjan Levinga: 1-0. Het vervolg van de eerste helft bleef slordig. Ondank het matige spel kreeg Wagenborger Boys langzaam vat op het spel. De voorste linie van de bezoekers verzaakte echter om de stand gelijk te trekken. De eindpass bleek telkens weer te onzorgvuldig.

Na de hervatting schakelden de Wagenborgers een versnelling bij. Velocitas werd vroeg onder druk gezet en kwam er niet meer aan te pas. Al vroeg in het tweede bedrijf leverde dat de gelijkmaker op. Roy Roelfszema kende een ongelukkige middag, maar tekende wel voor de belangrijke 1-1. Met nog een half uur op de klok rook Wagenborger Boys de winst en creëerde de ene na de andere mogelijkheid. De gasten bleven echter slordig in de afronding en daarmee werd de klok de grootste tegenstander. Tien minuten voor het einde viel de beslissing alsnog. Het was Robin Riepma die Wietse Smit vrij speelde. Smit scoorde vervolgens met een schuiver in de linkerhoek.

De gastheren probeerden in de resterende minuten nog richting het Wagenborger doel te trekken. Een vuist wisten ze echter niet meer te maken. Roy Poker gaf vervolgens de overwinning nog wat extra glans door in de slotminuut voor 1-3 te zorgen.  Het werd uiteindelijk een benauwde, maar verdiende zege voor Wagenborger Boys.

* Velocitas – Wagenborger Boys 1-3 (1-0). Jeffrey Doornbos 1-0; Roy Roelfszema 1-1; Wietse Smit 1-2; Roy Poker 1-3.

No Replies to "Wagenborger Boys glipt langs Velocitas"