De Heracliden doet zichzelf te kort

heraappi

Aanvoerder Roy de Groot van Appingedam (links), ziet hoe doelman Jelmer Kiewiet opruiming probeert te houden. Hun teamgenoten Marchel Tomo, Kenan Aydinoglu en Elsin Yilmaz kijken toe.

Als er bij thuisclub De Heracliden zaterdag al snode plannen waren gesmeed om koploper Appingedam de voet dwars te zetten, dan konden die al vrij snel de prullenbak in. Het verschil zat hem bij beide teams in de voorhoede. De thuisspelende Meisters kregen wel kansen maar wisten zich er geen raad mee, terwijl de Damsters het doel wel wist te vinden. Het uiteindelijke resultaat was een 1-3 overwinning voor het team van trainer Gerard Zeeman.

Het duel tussen de blauwen en de witten stond voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 weer op het programma. Toen bevonden beide teams zich nog in de vijfde klasse. Sindsdien is er het een en ander veranderd. Zeker vanuit Damster oogpunt bekeken. De zaak staat er op de rails, men heeft een periode op zak. De Heracliden, getraind door Jeroen de Munck, wil graag aansluiting met de top houden en dus was de thuisclub ook gebrand op een overwinning.

De plannetje van De Heracliden leken al snel doorkuist te worden dankzij een slim genomen vrije trap van Roy de Groot. Doelman Pieter Buikema had de muur geposteerd en zelf ook een hoek uitgezocht. Hij had er echter niet op gerekend dat De Groot snel was en het speeltuig in de onbemande hoek van het doel deponeerde: 0-1. Het was een tegenvaller voor de thuisclub die de rug echter rechtte en op jacht ging naar de gelijkmaker. De kansen kwamen er ook wel, het doelpunt wilde niet vallen. Robin Zuidema leek er nog het dichtst bij te zijn maar werd van achteren aangetikt. De scheidsrechter zag er slechts geel in.

Iedereen was het bij de gastheren wel eens over het feit dat De Heracliden eigenlijk op voorsprong had moeten staan. Uiteraard had Appingedam daar maling aan. De zwartwitten waren qua effectiviteit een klasse beter. Dat bleek vlak na de rust maar weer eens. Een knap uitgespeelde aanval over rechts eindigde met een voorzet van Johannes Huisman. Doan Ibraimi kon redelijk ongehinderd zijn hoofd onder de bal planten en hard raak koppen: 0-2.

Het fel strijdende De Heracliden bleef voor een beter resultaat voetballen maar ontbeerde de finesse om de mogelijkheden te verzilveren. Ze deden zichzelf schromelijk te kort. Een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal stond Huisman aan de basis van weer een Damster goal. Nu was het Jivan Vroom die doeltreffend was: 0-3. Met nog een handvol minuten op de klok zorgde Stefan Haan voor de eretreffer. De defensie van Appingedam was uit positie gespeeld en moest een tegengoal toestaan: 1-3. De gastheren probeerden het daarna nog wel, maar het loodzware veld begon zijn tol te eisen.

Toen scheidsrechter Lips uit Delfzijl voor de laatste keer had gefloten. Kon Appingedam weer drie punten op het conto bijschrijven en bleven er voor De Heracliden slechts de complimenten over voor het vertoonde spel. Daar win je echter geen wedstrijden mee en dus moeten de blauwzwarten het zaterdag opnieuw proberen. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Gorecht.

Trainer Gerard Zeeman was na afloop een tevreden man. ‘Het liep misschien niet altijd even vlekkeloos, maar dat lag ook aan het veld. Het was verschrikkelijk zwaar. Voor een ploeg die het van combinatievoetbal moet hebben, en dat zijn wij zeer zeker, is dat een enorm nadeel. Maar goed, we mogen niet klagen. Er zitten weer drie punten in de knip.’ Appingedam speelt zaterdag op eigen veld tegen het op de negende plaats bivakkerende SJS uit Stadskanaal.

* De Heracliden – Appingedam 1-3 (0-1). Roy de Groot 0-1; Doan Ibraimi 0-2; Jivan Vroom 0-3; Stefan Haan 1-3.

No Replies to "De Heracliden doet zichzelf te kort"