Stabiel Siddeburen wint opnieuw

siddeburen

Jelle van der Geest is in een kopduel met Yorrick van de Velde van FC Lewenborg verwikkeld. Siddebuurster Jeroen den Hertog (links) houdt een oogje in het zeil. Andere oplettende toeschouwers zijn, vanaf links, Frank Oostland, Louis Hut, Arie Hartman en Sheduan al Tayeb.

Siddeburen heeft op eigen veld met 2-1 van FC Lewenborg gewonnen. Halverwege het duel stond het nog 1-0. Met de zege hebben de Boertjes in ieder geval één tegenstander voor een klassering in de top drie op wat ruimere afstand gezet.

Het is eigenlijk jammer dat Siddeburen dit seizoen een keer de mist in is gegaan. Anders had het team van trainer Roland Beuvink namelijk namelijk trots kunnen zijn op een van de minst gepasseerde verdedigingen in de 3e klasse C van de zondagamateurs. Tegen Helpman (6-1) ging het echter volledig mis. Sinds dat pak slaag is Siddeburen merkwaardig genoeg een stuk stabieler geworden. Dat vindt ook de oefenmeester van de roodwitten. ‘Onze organisatie staat beter en het voetballend vermogen is toegenomen. We kunnen heel verzorgd spelen en hebben dat ook nu weer laten zien.’

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van het duel slechts twee punten in het voordeel van Siddeburen. De Stadjers hadden dus alle belang bij een goed resultaat. Dat die er niet zou komen werd al snel duidelijk. De gastheren hadden er wat moeite mee, maar wisten de openingstreffer uiteindelijk wel op het scorebord te krijgen. Na een half uur spelen schoot  Arend de Roos raak: 1-0. Ook na die goal liet Siddeburen het betere veldspel zien. Hoewel er nog enkele mogelijkheden genoteerd konden worden, bleef de stand tot aan de thee ongewijzigd.

Na de doelwisseling zorgde Ferdinand Prins met een heerlijke treffer voor een verdubbeling van de marge. Hij tikte de bal achter zijn standbeen langs tegen het nylon. De Lewenborger goalie had het nakijken: 2-0. Met die stand leek Siddeburen in veilige haven, temeer omdat er weinig dreiging uitging van de bezoekers. ‘We zijn niet meer in de problemen geweest’, vertelt Beuvink. Dat FC Lewenborg de 2-1 nog wist te scoren maakte niemand ongerust. De tijd was te kort voor de bezoekers om nog eens gas te geven en een dreigende nederlaag te voorkomen.

‘We kunnen tevreden zijn. Siddeburen doet mee in de bovenste helft van de ranglijst. Wie weet wat er de komende weken nog op ons ligt te wachten. Ik heb vanmiddag in ieder geval een prima wedstrijd gezien met een dito resultaat. Voor ons is het een prettige zondag geworden’, aldus Beuvink.

Binnen de gelederen van FC Lewenborg vond men dat de ploeg te weinig had gekregen. Dat er na rust maar één ploeg had gevoetbald en dat waren de Stadjers geweest. Ondanks het veldoverwicht creëerde de ploeg echter te weinig. Door de nederlaag moet FC Lewenborg voorlopig even pas op de plaats maken.

* Siddeburen – FC Lewenborg 2-1 (1-0). Arend de Roos 1-0; Ferdinand Prins 2-0; Rinie Boekholt 2-1.

No Replies to "Stabiel Siddeburen wint opnieuw"