Verdiende zege Wagenborger Boys

Wagenborger Boys heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt. Op eigen veld werd het Winschoter WVV met 4-2 verslagen. Net als in de voorgaande weken, werd het verschil pas in de tweede helft gemaakt.

Het openingskwartier blijft een probleem voor de Wagenborgers. Ook tegen de bezoekers begon Wagenborger Boys niet goed. WVV-aanvaller Robert van der Akker kreeg in de eerste minuut al de mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Arjan Levinga kon een treffer ternauwernood voorkomen. Na tien minuten was het echter wel raak. Wesley Sannes kreeg binnen het eigen strafschopgebied de bal ongelukkig op de arm, waarna een penalty volgde.  Van den Akker liet vanaf de stip het net wel bollen. Het was echter al snel weer gelijk. Na een misverstand in de defensie van de Winschoters viel de bal voor de voeten van Johan Lubbers. Hij hoefde het speeltuig alleen nog maar in het verlaten doel te schuiven: 1-1.

Wagenborger Boys ging door en creëerde een aantal grote kansen. Doelpuntenmaker Lubbers verzaakte echter tot drie keer toe de trekker over te halen. Roy Roelfszema deed dat wel.  Nadat de snelle rechtsbuiten diep was gestuurd, bleef hij rustig en speelde de bal langs de Sodommer doelman. Maar net als WVV kon de thuisploeg ook niet lang van de voorsprong genieten. Joost Ossefort liet sluitpost Levinga andermaal kansloos. Deze keer na een goede genomen vrije trap: 2-2.

Na de hervatting probeerden de gasten met veel strijd en af en toe hard spel  de gastheren te ontregelen. Wagenborger Boys hield het hoofd echter koel en bleef op jacht naar doelpunten. Binnen het uur resulteerde dat in een verdiende voorsprong. Het was wederom Roelfszema die zijn snelheid optimaal benutte en koelbloedig bleef: 3-2. Een spannend half uur volgde waarin de thuisploeg vergat  de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en de gelijkmaker op de loer bleef liggen. Net als vorige week maakte Roy Poker aan alle onzekerheid een einde. Na een uitstekende voorzet van Wietse Smit, volleerde hij de bal beheerst in de verre hoek. Met deze prachtige treffer was de 4-2 overwinning een feit.

No Replies to "Verdiende zege Wagenborger Boys"