Neptunia wint eindelijk uitwedstrijd

middelnep

Neptuniaan Wiebren de Jong stijgt boven alles en iedereen uit. Waar de Middelstummer ‘onder’ hem op gefocust is zal wel een raadsel blijven.

Neptunia heeft de uitwedstrijd in en tegen Middelstum gewonnen. Door twee goals van Michiel van Spaandonk in de eerste helft wist de ploeg van trainer Jan Potma de drie punten mee te nemen naar Delfzijl.

door Frank Molema

Ten opzichte van vorige week waren er weer de nodige noodgedwongen mutaties in de opstelling. Nick Koolhof genoot van een vakantie en Robert Steenbergen haakte ziek af, waardoor Jordy Koolhof en Barz Abdulrahman in de basis mochten beginnen. Tegenstander Middelstum kent, na een zeer zwakke competitiestart, een hele goede periode met tien punten uit de laatste vier wedstrijden.

Neptunia begon de wedstrijd uitstekend met een doelpunt in de tweede minuut. Abdulrahman zette de bal voor en Van Spaandonk speelde zich vrij door de bal op de juiste wijze aan te nemen. Vrij voor de keeper was het een koud kunstje om de bal in het doel te prikken. Neptunia ging vervolgens, op het hobbelige en zware hoofdveld van Middelstum, op zoek naar de 2-0 en had deze ook verdiend, maar de ploeg van trainer Jan Potma verzuimde de geboden kansen af te maken. Middelstum had moeite om zelf tot goede aanvallen te komen. Zij richtten de frustratie op de scheidsrechter, die in hun ogen verzuimde te fluiten voor aantal vermeende overtredingen en buitenspelsituaties.

Vlak voor het rustsignaal verdubbelde Neptunia de score. Na goed doorgaan van Ruben Stam kwam de bal in de kluts voor de voeten van Van Spaandonk, die de bal voor een leeg doel alleen nog maar een klein tikje hoefde te geven. Van Spaandonk is door deze twee goals de eerste speler van deze piepjonge selectie die een ster heeft behaald op voetbalnoord (25 officiële competitiedoelpunten voor Neptunia).

Neptunia speelde in de tweede helft minder sterk dan in de eerste helft, maar bleef stabiel verdedigen. Middelstum kreeg halverwege de tweede helft een aantal goede mogelijkheden om de spanning terug te brengen, maar ze wisten keeper Roels niet te verslaan. Aan de andere kant had Neptunia eenvoudig kunnen uitlopen naar een grotere score als het iets zuiniger met de geboden ruimte was omgegaan. Veel dreiging kwam van spits Boerma, die met het druk zetten een ware plaag was voor de defensie van Middelstum.

Middelstum kreeg in de tweede helft erg veel kaarten voor praten tegen de scheidsrechter, die het in hun ogen helemaal verkeerd deed. Dit werd een middenvelder van de thuisploeg fataal toen hij zijn tweede gele kaart pakte na een harde tackle op Sven Luijmers.

Na afloop van de wedstrijd kreeg de scheidsrechter van het publiek uit Middelstum een cynisch applaus en na afloop in de kantine nog een keer. Bovendien werden er flinke scheldwoorden naar de man geroepen, die niet voor herhaling vatbaar zijn. De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten zich diep schamen. Middelstum heeft niet verloren door de scheidsrechter, maar van een beter voetballend Neptunia.

Door de eerste overwinning in een uitwedstrijd stijgt Neptunia naar de negende plaats. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Veendam 1894 op het programma.

* Middelstum – Neptunia 0-2 (0-2). Michiel van Spaandonk 0-1; Michiel van Spaandonk 0-2.

No Replies to "Neptunia wint eindelijk uitwedstrijd"