SGV en Wagenborger Boys in balans

SGV en Wagenborger Boys stonden op 27 april 2002 voor het laatst in competitieverband tegenover elkaar. Mede dankzij twee treffers van Jos Hoeksema won de ploeg uit Schildwolde destijds met 2-4 in Wagenborgen. SGV kende daarna gouden tijden maar is inmiddels weer teruggezakt in de kelder van het amateurvoetbal. Wagenborger Boys was zaterdag zowaar favoriet op het gras in Schildwolde, maar kon die rol niet waarmaken.  De Wagenborgers maakten weliswaar de meeste aanspraak op de overwinning, maar moesten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisploeg was het loon naar werken. De grote man was wederom Jos Hoeksema. Net als ruim tien jaar geleden scoorde hij wederom twee keer.

Er stonden twee jonge ploegen tegenover elkaar in Schildwolde. Het was echter de ervaren Jos Hoeksema die in de openingsfase voor  het meeste gevaar zorgde. De topschutter van de competitie opende dan ook na een kwartier de score met een prachtige treffer: 1-0. Op dat moment ook zeker geen onverdiende voorsprong, want SGV begon met meer overtuiging aan de wedstrijd.  Tien minuten later kwam Wagenborger Boys echter weer langszij. Klaas Jan Nieland torende bij een voorzet boven alle verdedigers uit en kopte de bal knap in de linkerhoek.  SGV ging echter niet bij de pakken neerzitten en pakte de draad weer op. Nadat de bal knullig op de arm van de Wagenborger verdediger Bryan Hartsuiker was beland, kregen de gastheren vanaf de stip de uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong. De uitvoering bleek een koud kunstje voor Hoeksema: 2-1.  Het was alweer zijn zeventiende seizoenstreffer.

Met nog een kwartier te gaan in het eerste bedrijf waren de Wagenborgers weer aan zet. Klaas Jan Nieland raakte eerst nog de paal, maar werd in de blessuretijd alsnog beloond voor zijn inspanningen. Hij werd gevloerd binnen de beruchte lijnen en ook de bezoekers mochten gaan aanleggen vanaf de stip. Scherpschutter Wietse Smit faalde evenmin en zodoende was de stand weer haverwege in evenwicht: 2-2.

De tweede helft kende een ander spelbeeld. Wagenborger Boys had meer grip op de aanvallers van de groen-witten en ging zelf op jacht naar de drie punten. Uitgespeelde kansen waren spaarzaam en het geluk was ook niet aan Wagenborger zijde. Wietse Smit zag een kopbal uiteenspatten op de dwarsligger. Even later had Roy Roelfszema vrije doorgang naar het doel van de thuisploeg. Hij kwam echter niet goed uit met zijn passen, waarna een slap schot volgde. In de slotminuut leken de roodhemden dan toch nog te winnen. Robin Riepma brak door de Schildwolder verdediging. Vanaf een kansrijke positie mistte hij echter de scherpte. Zijn inzet was geen voorzet noch een schot en rolde voorbij het doel. SGV was in zijn nopjes met de remise en het dient gezegd te worden, de thuisclub kreeg daarmee loon na heel hard werken.

* SGV – Wagenborger Boys 2-2. Jos Hoeksema 1-0; Klaas jan Nieland 1-1; Jos Hoeksema 2-1; Wietse Smit 2-2.

No Replies to "SGV en Wagenborger Boys in balans"