Appingedam zet stug SJS opzij

Koploper Appingedam heeft zaterdag op eigen veld afgerekend met het Stadskanaalster SJS. De Damsters kwamen maar moeizaam op gang. Ze speelden in de eerste helft in een veel te laag tempo. Uiteindelijk wist de brigade van trainer Gerard Zeeman wel met 3-0 te winnen.

Zoals te doen gebruikelijk met de Damster tegenstanders, was ook SJS gekomen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Tel daarbij op dat de wedstrijd aanvankelijk niet op gang wilde komen, de scheidsrechter het spel voor van alles en nog wat onderbrak en SJS zich een stugge tegenstander toonde en de ingrediënten voor het eerste bedrijf zijn opgesomd. Het spel van de eerste helft gaf in elk geval SJS de hoop met een puntje weg te komen.

Appingedam kreeg wel een aantal kansjes, maar de meer dan voortreffelijke doelman van de gasten stond een treffer in de weg.
Vlak voor de rust kreeg SJS een goede mogelijkheid en had het zomaar kunnen scoren. Men deed er echter niets mee en over de eerste helft viel verder niet veel te vertellen. De rust brak dan ook aan zonder dat er was gescoord.
Na de doelwisseling zagen de toeschouwers een hele andere wedstrijd. Appingedam speelde nu in een hoger tempo en met veel elan. Dat resulteerde in de 46e minuut al in de 1-0. Elsin Yilmas werd door het centrum aangespeeld en kon alleen op de keeper van SJS afgaan. Met een een schuiver plaatste hij de bal in het doel.
De aanvallen van Appingedam volgden elkaar snel op. Zo kregen Johannes Huisman in de 50e en Anthon Hoorndijk in de 57e minuut een aardige kans. Hun schoten gingen echter rakelings langs het doel. In de 60e minuut kreeg Appingedam een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. Roy de Groot posteerde zich achter de bal en met een fraaie trap deponeerde hij de bal buiten bereik van de keeper in de verste bovenhoek. Hij bracht daarmee de stand op 2-0.
Even later verscheen Danny Schudde alleen voor de sluitpost van SJS maar kon de actie niet af maken. Enkele minuten later mocht Appingedam een hoekschop nemen. Schudde belaste zich daarmee en plaatste de bal op het hoofd van Yilmas, die met een simpele kopbal de stand op 3-0 wist te zetten.
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de 73e minuut raakt de SJS-goalie bij een scrimmage voor het doel geblesseerd. Na behandeling door de verzorger en een oponthoud van een minuut of acht moest hij het veld verlaten. De concentratie van beide teams was daarmee ook verdwenen.

In de resterende tijd zag SJS kans om de bal nog een keer op de lat te laten belanden, maar meer zat er niet in.
Appingedam pakte een verdiende overwinning. Nadat de overige uitslagen bekend waren, bleek alleen Gorecht in het spoor van Appingedam te zijn gebleven. De achterstand van nummer drie op de ranglijst is inmiddels tot tien punten opgelopen. Zoals het nu lijkt, zijn Appingedam en Gorecht de enige overgebleven kandidaten voor de titel maar de weg is nog lang.

* Appingedam – SJS 3-0 (0-0).  Elsin Yilmas 1-0; Roy de Groot 2-0; Elsin Yilmas 3-0.

No Replies to "Appingedam zet stug SJS opzij"