Benauwde zege SV TEO

svteo

TLC-er Frank Jager ziet een Ten Poster voorbij ‘vliegen.’ Links op de achtergrond de later uit het veld gestuurde Gerrit  Cornelisse.

Het Ten Poster SV TEO heeft zaterdag de punten in eigen huis gehouden. Er werd met 3-2 van TLC gewonnen. De overwinning kwam niet eenvoudig tot stand. Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder vanwege een rode kaart voor Gerrit Cornelisse.

De gastheren hadden nog wat goed te maken na de nederlaag van een week eerder tegen SIOS uit Sauwerd. ‘We hebben geen technische ploeg maar kunnen met inzet en vechtlust veel goed maken. Dat hebben we tegen SIOS nagelaten. Ondanks het feit dat TLC technisch veel verzorgder speelde, hebben we ze met een flinke portie werklust achter ons weten te houden’, vertelt leider Jan Beukema.

Dat de combinatieploeg uit Leek op de volle winst uit was, bleek al snel. De gasten drongen SV TEO meteen terug en doelman Robert Majoor had na tien minuten spelen alle geluk van de wereld dat een inzet op de paal uiteen spatte. Wat niemand had verwacht, gebeurde vervolgens wel. De Ten Posters ontworstelden zich aan de druk en kwamen na een kwartier voetbal zowaar op voorsprong. Hans Reitsema besloot het van afstand te proberen. Zijn inzet vloog door een woud van benen waardoor de doelman van TLC geen enkel zicht meer op de bal had. Voor hij goed en wel besefte waar het leer gebleven was, kon hij de bal uit het net vissen: 1-0. Wat de bezoekers in de voorgaande vijftien minuten niet was gegund, lukte even later wel. Ook nu werd er van afstand geschoten en nu moest Majoor zich wel gewonnen geven: 1-1. De levendige wedstrijd kreeg halverwege de eerste helft opnieuw een onverwachte wending. Terwijl men op een voorsprong van TLC zat te wachten, was het Jeroen Coster die de gastheren andermaal aan de leiding wist te helpen: 2-1. Uiteindelijk werd er met een gelijke stand gerust omdat TLC het hoofd niet liet hangen en er voor de thee nog 2-2 van wist te maken.

Na de doelwisseling trokken de bezoekers de teugels nog wat strakker aan. SV TEO kwam opnieuw onder grote druk te staan en zag de ene na de andere aanval op zich af komen. Sluitpost Majoor kreeg alle gelegenheid om zich te onderscheiden en deed dat met verve. ‘We hebben ongelofelijk veel geluk gehad dat hij zijn mannetje stond, anders was het niet zo goed met ons afgelopen’, zegt Beukema.

Waar TLC echter verzuimde het veldoverwicht in klinkende munt om te zetten, sloeg de thuisclub genadeloos toe. Een afgeslagen Leekster aanval werd razendsnel in een messcherpe counter omgezet en door Hans Reitsema verzilverd: 3-2. Het was de voetbalwereld op zijn kop, maar dat had de ploeg van trainer Dick Scholtens volledig aan zichzelf te wijten. Er bestaat nog altijd zoiets als een ijzeren voetbalwet die luidt dat je de goals vanzelf om de oren krijgt als je zelf niet scoort. Uiteindelijk bleven de bezoekers dan ook met lege handen staan. Sterker nog, na driekwart wedstrijd moesten ze zelfs met tien man verder toen er een trappende beweging werd gemaakt en scheidsrechter Traa niets anders kon doen dan de rode kaart trekken.

* SV TEO – TLC 3-2 (2-2). Hans Reitsema 1-0; Guido Bos 1-1; Jeroen Coster 2-1; Sergio Soekhoe 2-2; Hans Reitsema 3-2.

No Replies to "Benauwde zege SV TEO"