Ook DIO kan Memesa niet stoppen

De dames van Memesa die fier bovenaan staan in de tweede klasse B hebben zaterdag in de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande DIO Bedum flink uitgehaald. In sporthal De Beemden werd zaterdag 16 november met maar liefst 0-4 gewonnen van wat op voorhand de belangrijkste concurrent van de Damster volleybaldames werd genoemd.

De dames van Memesa bezetten al wekenlang de eerste plaats en DIO Bedum volgde op gepaste afstand op de tweede plaats. Er was dus sprake van een echte topper. Vorig seizoen werd twee keer van de Bedumers verloren en dus wisten de meiden dat ze vol aan de bak moesten. Zoals wel vaker dit seizoen gingen ze furieus van start en namen het initiatief direct in handen. DIO zette er een flinke portie inzet tegenover en wist veel ballen te verdedigen. Feit was echter dat Memesa over veel meer kwaliteit beschikte dan de thuisploeg en zo ging de eerste set ondanks de pittige weerstand naar de Damster dames: 20-25.

In de tweede en derde set werd het kwaliteitsverschil alleen maar duidelijker. Bedum was in staat degelijk te volleyballen met relatief weinig fouten maar dwong aanvallend te weinig af om het Memesa lastig te maken. De gasten daarentegen wisten het DIO met harde, geplaatste aanvallen en dito opslagen flink lastig te maken. De pass liet vaak nog wat te wensen over aan Damster zijde maar spelverdeelster Marjan Bodde wist desondanks de aanvalsters steeds goed in stelling te brengen. De tweede en derde set gingen dan ook overtuigend naar Memesa met 18-25 en 17-25.

Met de overwinning inmiddels op zak moest ook de vierde set nog even afgewerkt worden, met in de wetenschap dat deze vorige week verloren was gegaan. Het blijkt telkens lastig om, wanneer de overwinning een feit is, de concentratie optimaal vast te houden en de volle buit te pakken. Zo ook deze keer. Meer dan in de voorgaande sets was er nu wel sprake van een spannende strijd. Het ging gelijk op tot aan het slot van de set. Omdat de Memesa-dames aan het einde van de set veel serve-fouten produceerden, rook Bedum een kans om toch nog een set te pakken. Gelukkig voor de Damser dames kwam het echter niet zo ver. De serve werd op tijd weer opgepakt. Na een bloedstollende stond er 29-31 op het bord en dat betekende 0-4 voor Memesa.

Na acht wedstrijden zonder nederlaag staat Memesa fier bovenaan met maar liefst twaalf punten voorsprong op de nummer twee DIO Bedum. Zaterdag wordt in sporthal Eelwerd in Appingedam de derby tegen LSV uit Loppersum gespeeld. De Lopsters lijken na een matige competitiestart steeds beter op stoom te komen en staan met een wedstrijd minder gespeeld op de vierde plaats.

* DIO Bedum – Memesa 0-4. Setstanden 20-25; 18-25; 17-25 en 29-31.