Wederom volle buit dames Memesa

memesadames

Het blok van Oranje Nassau heeft helemaal geen oog voor de bal die Lisanne Bakker over het net slaat. De Damsters Anette Ottens (5), Regina de Haan (10) Marjan Bodde (7) en Sylvia Hartjes zijn wel bij de les.

De volleybaldames van Memesa uit Appingedam hebben zeterdagmiddag 26 oktober ook tegen Oranje Nassau uit Groningen geen set weggegeven. In de eigen sporthal Eelwerdwerd het 4-0 voor de meiden van Dolf Langerhuizen en Kees Parent jr.

In de goed gevulde hal was op voorhand wel duidelijk dat tijdens het duel met de onderaan staande Stadjers zo weinig mogelijk punten verspeeld dienden te worden. In een seizoen waarin de concurrentie weinig punten verspeeld aan laaggeklasseerde teams kunnen juist dit soort wedstrijden aan het eind van de rit het verschil gaan maken. Het is het verschil tussen net wel of net niet kampioen worden of net wel en net geen promotie- degradatiewedstrijden spelen. Na het inspelen leek de tegenstander zo slecht nog niet en daaraan memoreerde Kees Parent nog even in zijn laatste tips voor de wedstrijd.

De Damster dames kwamen furieus uit de startblokken. Leonie Mooi startte met een prima serve-beurt en er stond al vrij een redelijke voorsprong op het scorebord. Ook werd duidelijk dat de dames van Oranje Nassau technisch redelijk vaardig waren maar het passen niet goed onder de knie hadden. Met veel servedruk was er in dit treffen dus veel te halen.

In de eerste set wisten de meiden uit Groningen redelijk in het spoor te blijven omdat ook de gasten veel servedruk wisten te produceren. Daar wist Memesa niet altijd het goede antwoord op te vinden. Ervaring en degelijkheid gaven echter de doorslag in de eerste set: 25-22.

In de tweede set viel de servedruk van Oranje Nassau iets weg en werden er bovendien meer fouten gemaakt. Memesa speelde zelf ook  niet erg scherp maar het was wel voldoende om ruim afstand te nemen. De  tweede set ging dan ook met ruime cijfers naar de Damsters: 25-11.

In de derde set viel de scherpte steeds meer weg en er moest een time-out aan te pas komen om de thuisclub weer op scherp te zetten. Met ook nog twee wissels aan Memesa-zijde stond de ploeg weer op scherp en werd ook de derde set redelijk eenvoudig gewonnen: 25-15.

In de altijd moeilijke laatste set, met de wetenschap dat de wedstrijd al gewonnen was, kwam Memesa goed uit de startblokken en namen de Damsters al snel een 6-0 voorsprong. Een redelijke marge die voldoende was voor een 25-17 setstand en dus 4-0 overwinning.

Er konden weer vijf punten aan het saldo worden toegevoegd. Aangezien naaste concurrent DIO Bedum wel een set liet liggen in het duel met Peize, staat Memesa nu drie punten los. De eerstvolgende wedstrijd is het lastige uitduel tegen Surf uit Vries.

* Memesa DS 1 – Oranje Nassau DS 4-0. Setstanden: 25-22; 25-11; 25-15 en 25-17.

No Replies to "Wederom volle buit dames Memesa"