WEO nieuwe koploper in 5D

Voor het Woldendorper WEO stond zondag de thuiswedstrijd tegen SVMH op het programma. Beide teams hadden een week eerder gewonnen. WEO boekte een 1-5 overwinning bij Harkstede en SVMH schoot Warffum lek met 8-1. Aan zelfvertrouwen zou het bij beide teams niet ontbreken. De gastheren begonnen wat stroef, maar zegevierden uiteindelijk nog vrij simpel met 4-0.

WEO begon moeizaam aan het duel en had de eerste tien minuten kennelijk nodig om in het eigen spel te komen. Dat het toen nog 0-0 stond lag aan SVMH. Na enkele minuten lag de bal al op de stip. Laatste man Patrick van der Mijle maakte een lichte overtreding in het strafschopgebied met een strafschop als resultaat. Keeper Michael van der Beek dook de verkeerde hoek in. Gelukkig voor hem  ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Hierna kwam WEO beter in het ritme en dit leverde kansen op. Daniël Boekee en Niels Jansen gingen samen op de keeper van SVMH af, maar waar Daniël Boekee het speeltuig op Niels Jansen had moeten afleggen, ging hij voor eigen succes. Zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Even later was er een knappe kopbal van Alex Klok uit een corner, maar deze werd van de doellijn afgehaald. Tien minuten voor rust was het wel raak. De verdediging van SVMH bleef staan voor de uit buitenspel teruglopende Daniël Boekee. Ze hadden echter buiten Niels Jansen gerekend. Hij ging  met de lange bal aan de haal en verschalkte de sluitpost: 1-0. Met deze stand werd er gerust.

Vlak nadat er van speelhelft was gewisseld, werd de voorsprong van WEO verdubbeld toen Jan Meijerhof de bal uit een corner binnen wist te koppen: 2-0. Door de snelheid van de Woldendorper voorhoede bleven ook de treffer kansen ontstaan. Het duurde alleen even voor het volgende doelpunt bejubeld kon worden. Deze kwam een kwartier voor tijd tot stand. Niels Jansen ging er weer eens vandoor en hij vond Daniël Boekee voor het doel die geen moeite had om de 3-0 aan te tekenen. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de 4-0 gescoord. Het was een kopie van de derde treffer, maar nu was het de ingevallen Kylian Verbeek die de voorzet van Niels Jansen verzilverde. SVMH kreeg ook nog een kans toen een aanvaller doelman  Michael van der Beek uitspeelde. Het lukte hem daarna niet om de bal in het doel te schieten. Hierdoor hield de wederom sterk spelende verdediging de nul vast.

Ondanks het stroeve begin speelde WEO ook nu weer een goede wedstrijd. De zege kreeg nog extra glans toen het bericht kwam dat Engelbert op eigen veld van Kwiek had verloren. Dat betekende dat WEO de koppositie in 5D had overgenomen. Zondag hebben de mannen van Marshall Pourier vrijaf. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen GVB.

No Replies to "WEO nieuwe koploper in 5D"