Godlinze achterhaalt koploper vv Groningen

godlinzegron

Godlinzer Raymond Bogema (3) wacht af wat Stadjer Hilco van Leeuwen met de bal gaat doen.

Godlinze heeft dinsdagavond op een koud, loodzwaar en voetbal onwaardig bijveld goede zaken gedaan in het duel met koploper vv Groningen. De elf van trainer Peter Ernst wisten in een doelpuntrijk treffen met 5-3 van de Stadjers te winnen en zijn nu in punten op gelijke hoogte met de Groningers gekomen. De bezoekers raakten bij een 5-1 stand een speler kwijt. Invaller Marcel Sipsma werd met rood van het veld gestuurd na een overtreding op Bobby de Vries.

Er is vooraf veel gezegd en geschreven over het midweekse duel. Over de absurde beslissing van de KNVB om de confrontatie hoe dan ook gespeeld te krijgen. Op het hoofdveld van de Glinzers had het sowieso niet gekund. Dat leek meer op een doorweekte spons dan een grasmat. Men moet overigens niet raar opkijken als er de komende tijd op het bijveld ook geen wedstrijden meer gespeeld kunnen worden. Na ruim negentig minuten voetbal kon dat terrein elke vergelijking met een omgeploegde akker gemakkelijk doorstaan.

Hoe dan ook, om klokslag acht uur werd er afgetrapt. Godlinze had nog snel wat witte shirts aangetrokken omdat de scheidsrechter van dienst het groenzwart van de gastheren niet kon onderscheiden van het donkerblauw dat de bezoekers om de schouders hadden. Niet zo verwonderlijk, want de verlichting was verre van optimaal. Daar kon de volle maan ook niet veel aan veranderen. Na een ietwat aftastend begin en enkele dikke kansen wist Godlinze aan de leiding te komen. Het makkelijker en combinerend beter spelende vv Groningen zag Ivar Kappen de score openen: 1-0. Niet veel later was het foutje weggepoetst. De bal werd na een corner vanaf rechts in het strafschopgebied van Godlinze gepompt. Doelman Robbin Kuipers liet luidkeels weten dat hij de bal zou onderscheppen en dus bleef de defensie staan. Dat deed Robert Oosterhof niet. Hij plantte zijn kruin tegen de bal en kopte keihard raak: 1-1.

De gastheren leken er niet echt van onder de indruk te zijn. Er werd om elke meter drab gestreden en hoewel de thuisclub het overzicht wel eens uit het oog verloor, kreeg men wel de beste mogelijkheden. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Robert Boyer de Glinzers opnieuw aan de leiding wist te brengen. De manier waarop was op zijn minst curieus te noemen. Hij plukte, met zijn rug naar het doel, de bal uit de lucht en lepelde hem met een ietwat vreemde variant van een omhaal over alles en iedereen heen. Zelfs de lange goalie Robert Duut wist het leer niet onder de lat weg te plukken: 2-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling leek het gedaan met de gasten. Godlinze wist al vrij snel na de hervatting opnieuw te scoren. Andy Pawirosastro werd knap vrij gespeeld en joeg het leer in de kruising: 3-1. Danny de Vries mocht korte tijd later vanaf elf meter aanleggen (4-1) en Pawirosastro schoot het kwintet vol: 5-1. De gasten waren de weg helemaal kwijt en moesten het restant van de wedstrijd met tien man vol zien te maken omdat Sipsma met rood van het veld werd gestuurd na een te laat ingezette tackle op Bobby de Vries. Het duurde even alvorens er verder gespeeld kon worden.Er moesten namelijk heel wat hulptroepen opgetrommeld worden om rollebollende spelers bij elkaar weg te halen. Merkwaardig genoeg wist vv Groningen na dit opstootje de weg naar Kuiper wel te vinden. Robert Oosterhof verkleinde de achterstand tot 5-2 en Martijn Oppewal was verantwoordelijk voor de 5-3 eindstand.

Peter Ernst was maar wat blij met de zege. ‘De weinige mensen die er waren hebben een mooie wedstrijd gezien. We hebben ontzettend scherp gespeeld. Het klopt dat zij voetballend beter waren, maar op basis van inzet en vechtlust ben ik van mening dat wij verdiend hebben gewonnen.’

* Godlinze – VV Groningen 5-3 (2-1). Ivar Kappen 1-0; Robert Oosterhof 1-1; Robert Boyer 2-1; Andy Pawirosastro 3-1; Danny de Vries (strafschop) 4-1; Andy Pawirosastro 5-1; Robert Oosterhof 5-2; Martijn Oppewal 5-3.

No Replies to "Godlinze achterhaalt koploper vv Groningen"