KRC laat winst glippen in duel met SIOS

krcsiosnanko

KRC-er Niels-Jan Zark lijkt af te wachten wat de volgende actie van de Sauwerder gaat worden. Op de achtergrond is Peter Kremer nog te zien.

Het Kantster KRC moest zaterdag op eigen veld aantreden tegen SIOS uit Sauwerd. Na het meer dan verdienstelijke gelijkspel (2-2) in de uitwedstrijd tegen Ezinge, waren de verwachtingen in het kamp van de Kantens Robben Combinatie toch enigszins hooggespannen. Waarom zouden ze namelijk niet van SIOS kunnen winnen. En bijna was het ze gelukt. Net als tegen Ezinge liet KRC echter een 2-0 voorsprong glippen en stond er na negentig minuten andermaal een 2-2 eindstand op het wedstrijdformulier.

KRC begon met een smalle selectie aan het duel, dit vanwege een viertal blessures. Volgens trainer Paul Knot een probleem waar men dit seizoen vaker mee te kampen heeft gehad en er voor zorgt dat zijn ploeg niet kan spelen zoals het graag wil. Er bleven in ieder geval voldoende manschappen over en daar kwam nog bij dat Ronald Werkman ook nog eens aanschoof. Hij speelt normaal zijn wedstrijden in het tweede team maar toonde zich bereid om, waar nodig, hulp te komen bieden. ‘De sfeer was voor aanvang van de wedstrijd goed en ik hoopte dan ook dat we deze positieve instelling op het veld in een goed resultaat zouden kunnen vertalen’, vertelt Knot.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken, gaf KRC meteen gas. De bezoekers werden fel op de huid gezeten en de thuisclub kreeg kansen om de score te openen. Na een kwart wedstrijd kwam Arnold Knot over rechts door en zag teamgenoot Sander von Hebel in komen lopen. De voorzet van Knot was op maat, de afronding perfect: 1-0.

SIOS leek de weg kwijt te zijn. Er ontstond irritatie binnen het team van trainer Auke Doornbosch en men was niet echt met de wedstrijd bezig. KRC hield de druk op de ketel en ging op jacht naar verdubbeling van de marge. Die kwam er en weer was Sander von Hebel de gevierde man, nu na goed voorbereidend werk van Gijs Wassink: 2-0. Na die treffer werd het voetbal iets minder, sloop er onrust binnen het elftal van de gastheren en ging men om onverklaarbare redenen fouten maken. SIOS wist er aanvankelijk niet van te profiteren. Sterker nog, zelfs vanaf elf meter bleken de gasten niet tot scoren te kunnen komen. Vlak voor rust miste Lammert Brinkhuizen een strafschop na een overtreding op Harmen Wienke. De inzet verdween hoog over.

Tijdens de pauze sprak Knot zijn mannen toe en maande hen tot rust. ‘Ik heb ze voorgehouden dat ze het spel moesten spelen dat ze een groot deel van de eerste helft hadden laten zien.’ Het bleek tegen dovemansoren gezegd. Vrij snel na de hervatting bleek dat KRC de zenuwen niet de baas was. Niet gewend aan een dergelijke voorsprong werden er opnieuw fouten gemaakt en was het wachten op een tegengoal. Die viel na een dik uur spelen, al had SIOS er wel een fout van de Kantster doelman voor nodig. Jacob de Haan tekende voor 2-1. De bezoekers trokken de teugels daarna nog wat strakker aan, maar kwamen vooralsnog niet verder dan paal en lat.

Oefenmeester Knot probeerde langs de zijlijn te redden wat er te redden viel en het lukte zijn team lange tijd om stand te houden. Omdat de scheidsrechter bij elke overtreding en ingooi de tijd stil zette, werd de druk op KRC alleen maar groter. Uit het oogpunt van de gastheren leek de tweede helft een uur te duren.

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal werd de pressie teveel, ging men opnieuw de fout in en wist SIOS alsnog langszij te komen dankzij een treffer van Michael Wolters: 2-2. Na die gelijkmaker probeerden de Sauwerders door te drukken, maar wisten het leer niet nog een keer tegen het nylon te drukken. Alsof de remise al niet zuur genoeg was, moest KRC ook nog toezien hoe Arnold Knot het veld geblesseerd moest verlaten. Wat er precies met hem aan de hand is blijft vooralsnog onduidelijk.

Paul Knot sprak na afloop van onverdiend puntverlies. ‘We hadden moeten winnen maar konden de rust niet opbrengen om de zege over de eindstreep te trekken. Het positieve is dat KRC nu voor de tweede week op rij ongeslagen is gebleven. We willen deze lijn graag doortrekken en hopen dat onze spelers straks allemaal weer gezond zijn, zodat we ook eens met een volledig team kunnen aantreden.’

Collega-trainer Auke Doornbosch van SIOS is minder te spreken over de prestatie van zijn jongens. ‘Ik had ze vooraf nog zo gewaarschuwd om KRC niet te onderschatten. Je kunt tegen de koploper wel scherp spelen, maar als je een laagvlieger moet bestrijden dien je extra op je hoede te zijn. Je mag rustig weten dat we met het schaamrood op de kaken naar huis zijn gegaan. Dit mag gewoon niet gebeuren.’

* KRC – SIOS 2-2 (2-0). Sander von Hebel 1-0; Sander von Hebel 2-0; Jacob de Haan 2-1; Michael Wolters 2-2.

No Replies to "KRC laat winst glippen in duel met SIOS"