Bekerstunt Godlinze bij DESZ

deszgodlinze

 Een spelmoment uit het bekerduel tussen de koplopers uit de derde klasse D en de vierde klasse C. Sluziger Cor Koning van DESZ voelt de aanwezigheid van Godlinzer Kadir Tekinbas. Zijn teamgenoot Zeki Kurt en de scheidsrechter kijken toe (foto: Henk Kuik).

Trainer Peter Ernst had het weken geleden al gezegd. ‘Bekervoetbal is iets aparts. Dat maakt andere krachten vrij.’ Dat Godlinze echter Door Eendracht Sterk Zwartsluis (DESZ) uit de beker zou knikkeren? Daar had niemand vooraf rekening mee gehouden. Het gebeurde echter wel. De al sinds maart ongeslagen lijstaanvoerder uit 3D werd zaterdag op een harde manier met beide benen op de grond gezet. Op het eigen sportpark Cingellanden in Zwartsluis werd, na een 0-1 ruststand, met 0-4 verloren.

‘Dit is een leermoment en een hele aparte ervaring voor ons. We zijn lang ongeslagen gebleven maar hier valt niets op af te dingen. Godlinze heeft verdiend gewonnen. Punt uit’, luidde de reactie van trainer Jarrisch Keizer nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Zijn ploeg leefde sinds maart op een roze wolk en boekte het ene na het andere succes. En toen was daar Godlinze. De bonte verzameling spelers waarvan een deel op hoger niveau heeft gespeeld. Een temperamentvol team dat tegen laagvliegers hardhandig onderuit is gegaan maar dinsdag een goede generale beleefde toen het op de zware Glinzer klei met 5-3 van koploper vv Groningen had weten te winnen.

DESZ begon prima en zette in de beginfase de toon. Stef Raben was de eerste die gevaarlijk werd. Zijn inzet kon tot corner verwerkt worden. Die werd door Robin Rook richting doel gekopt. De Godlinzer defensie wist echter voor opruiming te zorgen. Ook een inzet van Danny Moorman miste doel. ‘Toen hadden we moeten scoren’, vindt oefenmeester Keizer. ‘Die mogelijkheden hebben we echter laten liggen terwijl we voorin normaliter heel scherp zijn.’

Godlinze kreeg al snel met tegenslag te maken. Robert Boyer moest zich noodgedwongen door Bas Krajenbrink laten vervangen. Wat DESZ echter ook probeerde, de aanvalsleiders Danny Moorman en Stef Raben wisten geen bres in de hechte defensie van Godlinze te slaan. Keizer: ‘Die stond als een huis. Ik vond het een ijzersterk deel van het team.’ Ernst nam de complimenten dankbaar in ontvangst.

Lange tijd leek het er op dat beide teams zonder goals aan de thee zouden kunnen. Vijf minuten voor het rustsignaal werd het duel echter alsnog opengebroken. Andy Pawirosastro was de gevierde man nadat hij de goalie van DESZ het nakijken had gegeven: 0-1.  Het was een bittere pil voor de thuisclub die echter nog drie kwartier had om de plooi weer glad te strijken.

Terwijl de toeschouwers na de doelwisseling op een ontketend DESZ rekenden, was het echter Godlinze dat andermaal toesloeg. Dat was vanaf elf meter. Bas Krajenbrink probeerde een diepe bla te achterhalen, kreeg het leer te pakken maar voelde ook de benen van de goalie uit Zwartsluis. De fluitist van de dag kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Danny de Vries voltrok het vonnis en schoot de bal langs doelman Sander van de Belt: 0-2. De meegereisde supporters zagen een stunt in het verschiet en hadden hem al omarmd toen Ahmed ‘Mootje’ Mohammed de 0-3 op het scorebord had laten zetten. Op dat moment was de wedstrijd definitief gespeeld. Ivar Kappen, ingevallen voor Pawirosastro, bepaalde de eindstand in de slotminuten op 0-4.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, waren vriend en vijand het er over eens. Het was een pittig bekerduel geweest maar wel eentje met een terechte winnaar. Dat vond ook trainer Jarrisch Keizer van DESZ. ‘We konden te weinig brengen om het Godlinze echt lastig te maken. Als we een van de weinige kansen hadden benut was het wellicht anders gelopen. Maar ook n het voetbal telt dat niet. Ik hoop dat het een incident is geweest en dat dit geen gevolgen voor de competitie zal hebben.’

Ernst en zijn jongens kregen zaterdagmiddag niet alleen de handen van de eigen supporters op elkaar. Ook de fans en het bestuur van de thuisclub spraken vol bewondering over de prestatie van de groenzwarten. ‘Dat is altijd mooi meegenomen. Ik denk dat we Godlinze goed op de kaart hebben gezet’, aldus de Damster. Godlinze moet het vizier zaterdag weer opnieuw instellen. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894.

* DESZ – Godlinze 0-4 (0-1). Andy Pawirosastro 0-1; Danny de Vries 0-2; Ahmed Mohammed 0-3; Ivar Kappen 0-4.

 

No Replies to "Bekerstunt Godlinze bij DESZ"