Holwierde spoor bijster in Stedumer zandbak

stedum1

Stedumer Robbert Slager kopt vallend raak. Althans, zo lijkt het. Het is echter de bijna onzichtbare Matthijs Colstee die, staand op de doellijn, het laatste zetje zal geven. Doelman Koen Dokter ligt verslagen op de grond, terwijl de Holwierder defensie verbijsterd toekijkt.

Holwierde leek in en tegen Stedum op weg naar een simpele overwinning. Een 0-2 voorsprong kon echter niet vastgehouden worden. Na de thee gooiden de gastheren wat meer fysiek in de wedstrijd en raakten de gasten de draad volledig kwijt. Het jeugdige elan waarmee de eerste twintig minuten van het duel werden beheerst, verdween en maakte plaats voor onrustig, ongecontroleerd en nerveus voetbal. Stedum profiteerde daar optimaal van. Het boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong en stak de punten daarmee in de zak.

De Holwierders begonnen sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in een veldoverwicht. Na zo’n twintig minuten spelen werd het betere spel van de gasten dan ook beloond. Na een prima combinatie werd Pieter-Jan De Vries vrij voor de Stedumer doelverdediger Wesley de Waal gezet en faalde niet: 0-1. Na de treffer leek Stedum wakker geschud. De gastheren trokken de wedstrijd naar zich toe en dat resulteerde in een paar prima kansen. Voor de rust werd er echter niet meer gescoord.

Na de thee verscheen er een heel ander Stedum in de dor de gemeente Loppersum tot zandbak gepromoveerde grasmat. Het voornaamste wapen bleken de prima voorzetten, corners en vrije trappen. Telkens kwam er gevaar uit een dood spelmoment van de thuisclub. Het was dan ook volledig tegen de verhouding in dat Holwierde op een 0-2 voorsprong wist te komen. Jeroen Ten Hove besloot een opmars van het eigen zestienmetergebied naar die van de tegenstander te maken en na een slim balletje van Andy La Faille kwam Ten Hove vrij voor de keeper en faalde niet: 0-2.

Ook na de 0-2 liet Stedum zich niet van de wijs brengen. Men zocht met veel passie en strijd de duels op en wist de jeugdige bezoekers behoorlijk van slag te brengen. Een verre ingooi van Klaas Lubbers werd in het strafschopgebied van Holwierde doorgekopt en vervolgens door Siebrand Dijkema achter doelman Koen Dokter gedeponeerd: 1-2. De druk op het doel van Holwierde werd daarna verder opgevoerd. Het team van trainer Eddy Tuik had weinig meer te vertellen en moest steeds vaker achteruit. De gelijkmaker kon eenvoudigweg niet uitblijven. Een afstandsschot van Tiemen Dijk kon door doelman Dokter niet voldoende verwerkt worden en verdween via het hoofd van Matthijs Colstee tegen het nylon: 2-2.

Meteen daarna was het opnieuw raak. Na een snoeiharde vrije trap, die via de lat het veld in stuiterde, ontstond er een klassieke scrimmage voor het Holwierder doel. Benen en armen zwaaiden in het rond en uiteindelijk leek het alsof de snoekduik van Robbert Slager voor de finishing touch zou zorgen. Matthijs Colstee stond echter op de doellijn en gaf de bal het laatste zetje: 3-2.

Als de inconsequent fluitende scheidsrechter Van Ittersum zich wat minder coulant had opgesteld, was het hier niet bij gebleven. Er werd af en toe flink gebikkeld, waarbij de grens van het toelaatbare meerdere keren werd opgezocht en soms zelfs overschreden. De fluitist deelde echter slechts een gele kaart uit voor aanmerkingen op de leiding. Holwierde kreeg nog een dot van een mogelijkheid om een remise uit het vuur te slepen. Doelman De Waal voorkwam echter dat de gasten alsnog met een punt op zak naar huis zouden terugkeren.

Overigens lag het veld van Stedum er allesbehalve florissant bij. De gemeente Loppersum is de afgelopen tijd flink bezig geweest met het verstrooien van heel wat kubieke meters zand op de diverse sportvelden. De sporen daarvan waren duidelijk zichtbaar. Op sommige plekken wilde de bal eenvoudigweg niet rollen, waardoor goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk werd. Een hoogstaande pot voetbal werd het dan ook niet.

* Stedum – Holwierde 2-3 (0-1). Pieter Jan de Vries 0-1; Jeroen ten Hove 0-2; Siebrand Dijkema 1-2; Matthijs Colstee 2-2;  Matthijs Colstee 3-2.

 

No Replies to "Holwierde spoor bijster in Stedumer zandbak"