Ivar Boerma goudvinkje voor Neptunia

Neptunia heeft de lastige uitwedstrijd tegen Veendam 1894 gewonnen. Na een uitstekende eerste helft stond het al 0-3 dankzij een loepzuivere hattrick van Ivar Boerma. Door deze winst, de derde op rij, is Neptunia naar de subtop van de vierde klasse C gestegen. 

door Frank Molema
Na de goede wedstrijd van vorige week in en tegen Middelstum zag de technische staf geen reden om de opstelling te veranderen. Wel keerden Schuijl (geblesseerd) en Nick Koolhof (vakantie) weer terug, waardoor trainer Jan Potma zijn selectie in de breedte sterker zag worden. Veendam 1894 won vorige week nipt van Mamio, maar kende daarvoor een zwakke reeks met maar één punt uit drie wedstrijden. De Veenkolonialen behaalden daarvoor uitstekende resultaten, waardoor zij op de vierde plaats waren beland.
Dat Neptunia uit de laatste twee wedstrijden veel vertrouwen had gehaald, bleek wel uit de eerste helft. De roodwitten zetten veel druk op de achterste linie van Veendam en kregen daarmee de tegenstander op de knieën. Het felle jagen van Boerma werd na een kwartier spelen beloond toen hij, na een te zachte terugspeelbal, eerder bij het speeltuig was dan de keeper en de knikker tegen het nylon joeg: 0-1. Vijf minuten later kwam Neptunia goed weg toen Veendam een grote kans kreeg na enige miscommunicatie in de verdediging van Neptunia. De spits van Veendam 1894 besloot om in kansrijke positie niet zelf te schieten maar de bal voor te geven, waardoor zijn medespeler weliswaar scoorde maar dit in buitenspelpositie deed. De treffer werd dan ook geannuleerd.
Na een half uur spelen maakte Boerma zijn tweede treffer van de middag. Hij kreeg de bal van de linkerkant aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en mocht vrij uithalen. Het lage schot in de linkerhoek bleek onhoudbaar: 0-2. Boerma, die voor dit duel slechts één competitietreffer had gemaakt, mikte vlak voor rust opnieuw raak. Na een fantastische lange bal van Pieter Meijerhof over vijftig meter bereikte Reiffers de achterlijn. De verdediging van Veendam werd verrast door deze pass en Boerma stond helemaal vrij. Reiffers trok de bal terug, waarna Boerma met een laag schot zijn hattrick wist te voltooien: 0-3.
Neptunia had de touwtjes stevig in handen en ook in de tweede helft kwamen de rood-witte spelers geen moment in de problemen. Verdedigend zat alles nog steeds uitstekend in elkaar.  Net als vorige week tegen Middelstum verzuimde de ploeg echter om verder uit te lopen. Aanvallend gezien slopen er steeds meer slordigheden in het spel en goede mogelijkheden werden om zeep geholpen. Het werd ze vergeven, omdat de basis van de zege al in de eerste helft was gelegd. De grootste kans was voor Cecilia die één op één met de keeper de bal voorlangs schoot.
Een verdediger van de thuisploeg kreeg nog de rode kaart voorgehouden nadat hij de scheidsrechter ‘blinde’ had genoemd en daarna bleef protesteren. Hij moest vervolgens door zijn medespelers tegengehouden worden, anders was hij waarschijnlijk de scheidsrechter te lijf gegaan. Door de winst stijgt Neptunia naar de zesde plaats. Drie weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit, toen het kansloos verloor van hekkensluiter Engelbert en zelfs op de dertiende plaats stond. Zaterdag mag Neptunia na twee uitwedstrijden op rij weer een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is dan Noordpool UFC uit Uithuizen.
* Veendam 1894 – Neptunia 0-3 (0-3). Ivar Boerma 0-1; Ivar Boerma 0-2; Ivar Boerma 0-3.  

No Replies to "Ivar Boerma goudvinkje voor Neptunia"