Omlandia op tandvlees langs Wagenborger Boys

De zaalvoetballers van Omlandia 1 hebben vrijdagavond met een uiterste krachtsinspanning hun zesde competitiezege op rij weten te boeken. Na een 2-4 achterstand werd Wagenborger Boys 1 met 7-5 verslagen.

door Merijn Slagter

De tegenstander van Omlandia nam voorafgaand aan het duel van deze avond met zes punten uit vier duels een anonieme plek in de middenmoot in. Het was dus lastig in te schatten wat de ploeg uit Wagenborgen precies in haar mars had. Bij Omlandia ontbrak niet alleen Merijn Slagter, die in het doel vervangen werd door Robert Kazemier, maar ook Stefan Drijfhout. Hij moest vanwege werk verstek laten gaan.

Omlandia begon goed aan het duel. De Wagenborgers bleken over een jonge en gretige ploeg te beschikken, maar de gastheren kwamen in de beginfase beter aan combineren toe. Dat leidde al na twee minuten tot de 1-0 van Martin Oudman die na een run langs de zijlijn via de paal hard binnen wist te schieten. Na een mooie aanval door het hart van de defensie, vond Ralph Meier na zeven minuten de vrijstaande Marco Drijfhout, die simpel van dichtbij raak schoot: 2-0. 

Helaas bleek de luxe van de vroege voorsprong van korte duur. Wagenborger Boys kwam beter in zijn spel, profiteerde van slordigheden en wist zo wat terug te doen. Eerst werd een te korte bal in de defensie van Ralph Meier op Maurice Slager door Jorik Hansen onderschept en doeltreffend afgerond: 2-1. Niet veel later werd een hard schot voor het doel van Robert Kazemier van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd. En opnieuw was Jorik Hansen de gevierde man: 2-2. Drie minuten na de gelijkmaker werd een fraaie aanval over rechts keurig teruggelegd en kwam Wagenborger Boys voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong dankzij een goal van Gerhard Lubbers: 2-3. Omlandia leek de kluts even helemaal kwijt te zijn. Toen het vlak voor rust ook in de omschakeling werd afgetroefd en Johan Lubbers er 2-4 van wist te maken, kwam de onderbreking op een heel goed moment voor de gastheren.  

Omdat de Boys hun opponent goed wisten te bestrijden, werd besloten om het achterin in de eerste fase van de tweede helft in ieder geval dicht te houden en zelf via een snelle tegenaanval toe te slaan. Deze spelopvatting werd beloond. Binnen vijf minuten na rust wist Martin Oudman met twee knappe individuele acties toe te slaan en was de stand weer in evenwicht: 4-4.

Deze keer wist Omlandia wel goed door te drukken. Door een vrije trap van Maurice Slager, die er in de 32e minuut na liefst drie mislukte pogingen alsnog in vloog, kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 5-4. Nu waren het de bezoekers die het spoor even bijster waren en weer wist Maurice Slager na een korte draai om zijn as met een pegel in de lange hoek te scoren: 6-4. Het leek via een zondagsschot van Wagenborger Boys, die ongelukkig via Ralph Meier het doel in hobbelde, nog spannend te worden: 6-5. Uiteindelijk wist Martin Oudman, na keurig afleggen van Martijs Blok bij een korte corner nog voor de 7-5 te zorgen. 

In een ietwat verhitte slotfase zag de doelman van de gasten de rode kaart na een onbesuisde actie op Maurice Slager, maar dat veranderde niets meer aan de score. Door de zege blijft Omlandia met achttien punten uit zes duels ongeslagen in de derde klasse. Volgend weekend heeft Omlandia vooralsnog geen duel ingepland staan. Op 13 december speelt men thuis tegen De Heracliden 3 en dat duel mag met recht een topper genoemd worden. 

* Omlandia – Wagenborger Boys 7-5 (2-4). Martin Oudman 1-0; Marco Drijfhout 2-0; Jorik Hansen 2-1; Jorik Hansen 2-2; Gerhard Lubbers 2-3; Johan Lubbers 2-4; Martin Oudman 3-4; Martin Oudman 4-4; Maurice Slager 5-4; Maurice Slager 6-4; Ralph Meijer (e.d) 6-5; Martin Oudman 7-5.

No Replies to "Omlandia op tandvlees langs Wagenborger Boys"