WEO laat voorsprong glippen

Na een week rust stond voor het Woldendorper WEO zondag de verste uitwedstrijd op het programma tegen GVB in Grootegast. Er stond wel het een en ander op het spel, want de periodetitel werd vergeven. Bij winst van WEO en puntverlies van Engelbert zou deze voor de Woldendorpers zijn. Het mocht echter niet zo zijn. Engelbert wist namelijk met 0-3 bij Harkstede te winnen en WEO bleef tegen GVB op 3-3 steken.

Bij aankomst in Grootegast werd, tot ongenoegen van de spelers van WEO, medegedeeld dat er op kunstgras gevoetbald zou worden. Dit mocht niet als excuus worden gebruikt voor het slechte veldspel van WEO, maar was wel van invloed op de gemoedstoestand van de spelers.

De gasten begonnen  voortvarend aan de wedstrijd. In de 2e minuut lag de bal in het doel van  GVB. Jan Meijerhof kwam goed voor zijn tegenstander en speelde de bal op Niels Jansen die alleen op de keeper af mocht gaan en koelbloedig afrondde: 0-1. Na tien minuten werd Jansen door Jeroen ten Have de diepte ingestuurd. De goaltjesdief behield het overzicht, trok de bal voor op de inlopende Daniël Boekee en liet hem de 0-2 aantekenen.

Voor GVB was dat het sein om er een schepje bovenop te doen. WEO kwam er nog maar sporadisch uit, al leverden de schaarse aanvallen wel enkele goede mogelijkheden op. Jan Meijerhof tikte de bal glijdend naast uit een voorzet van Teun Westerhuis en daarna werd Westerhuis zelf gevaarlijk toen hij zichzelf goed vrij speelde maar recht op de keeper af schoot. Vlak voor de rust kwam GVB dichterbij. Keeper Michael van de Beek kon een vrije trap niet onder controle krijgen, waarna spelers van GVB sneller bij de bal waren dan die van WEO: 1-2. Met die stand gingen de spelers de kleedkamer in voor de theepauze.

Net als in de eerste helft begon WEO ook het tweede bedrijf goed. Benjamin Havik stuurde Daniël Boekee weg over links. Laatstgenoemde gaf de bal goed voor. Wouter Slager stapte vervolgens over het speeltuig heen en de daarachter vrijstaande Niels Jansen schoot de 1-3 binnen. Ook na dit hernieuwde verschil van twee doelpunten bleef GVB het betere team. Door de druk van de thuisclub moest de verdediging van WEO veel werk verzetten. Dit ging gepaard met nogal overtredingen, zonder dat ze daarbij echt over de schreef gingen. De fysieke verdedigers Rob Landman en Jan Meijerhof waren, ondanks de waarschuwing zo weinig mogelijk vrije trappen weg te geven, samen goed voor ongeveer twintig overtredingen.

Halverwege de tweede wist GVB tot 2-3 terug te komen. Uit een voorzet vanaf rechts stond de verdediging van WEO niet goed opgesteld en werkte de aanvaller van GVB de bal er bij de eerste paal in. Met de aansluitingstreffer als opsteker ging GVB op jacht naar de gelijkmaker. Waar WEO in deze periodes normaal het verschil maakt met de ruimte die wordt weggeven en de snelheid van de voorhoede, lukte het nu niet om dit uit te spelen. Vlak voor tijd kwam de gelijkmaker van GVB. Vanaf de middenlijn tot het doel van WEO werd een aantal persoonlijke duels door Woldendorpers verloren en kon de vrijgekomen aanvaller van GVB de bal langs de uitgekomen Michael van de Beek schieten: 3-3.

Door het goed begin van zowel de eerste als tweede helft kon een punt uit Grootegast meegenomen worden. Ondanks dat GVB de betere ploeg was, had WEO de wedstrijd zakelijk moeten uitspelen op het moment dat het 1-3 stond. het team van trainer Marshall Pourier kreeg dat echter niet voorelkaar.

Door overwinningen van Engelbert en Eenrum is WEO naar de derde plaats op de ranglijst gezakt. Zondag begint de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Eenrum en mag WEO proberen om plek twee op de ranglijst terug te pakken. Er zal dan echter wel beter moeten worden gevoetbald.

* GVB – WEO 3-3 (1-2). Niels Jansen 0-1; Daniël Boekee 0-2; Emiel Geling 1-2; Niels Jansen 1-3; Emiel Geling 2-3; Jos Lebesque 3-3.

No Replies to "WEO laat voorsprong glippen"