Middelstum verliest van Mamio

middelstummamio

Middelstum-aanvoerder Martijn Poort  probeert een schot van drievoudig doelpuntenmaker Jeffrey Bryson te kraken.

Middelstum heeft zaterdag op eigen veld kansloos met 1-5 van Mamio verloren. Volgens trainer Frank Konneman van de Middelstummers een geflatteerde uitslag. ‘We hebben de pech dat we helemaal niet onaardig voetballen. Het kwartje valt echter net iets te vaak de andere kant op’, aldus de oefenmeester.

De blauwwitten zitten in de hoek waar de klappen vallen en konden een overwinning goed gebruiken. Tegen het hoger geklasseerde Mamio zou dat geen eenvoudige kluif worden. ‘Het is een goed voetballende ploeg die je niet de ruimte moet geven om te voetballen. Dat was ook ons strijdplan, maar er kwam aanvankelijk niet veel van terecht’, sprak Konneman na afloop.

De gasten kwamen op een goedkope manier aan de leiding. Een verkeerde inspeelpass werd de thuisclub fataal. ‘Daar kwam nog eens bij dat Alwin Zwerver de bal niet klemvast wist te pakken’, zegt de oefenmeester. Middelstum kon de eerste helft geen vuist maken, brak er af en toe wel een paar keer gevaarlijk uit maar wist daar geen profijt uit te halen.

Na de doelwisseling werd het al snel 0-2 toen Martijn Poort een doelpoging wilde blocken en het leer voor de tweede keer achter Zwerver plofte. Het werd nog even spannend toen Ivan Milkovic de achterstand verkleinde: 1-2. Zwak verdedigen van Middelstum leidde echter al snel tot de 1-3 en toen was het verzet definitief geknakt. De thuisclub had nog een strafschop gewild toen Milkovic onderuit werd gehaald. De scheidsrechter van dienst interpreteerde de situatie echter anders en liet doorspelen. Mamio counterde vervolgens knap naar een 1-5 eindstand. ‘Ze hadden gewoon drie hele sterke spitsen voorin lopen’, luidde het commentaar van de Middelstummer oefenmeester.

Konneman: ‘We hebben een jong team dat nog moet groeien en iets te wisselvallig is om nu al bovenin de vierde klasse mee te kunnen doen. Ik ben er echter van overtuigd dat er potentie genoeg in zit. We hebben gewoon een lekkere overwinning nodig om het zelfvertrouwen weer wat op te krikken.’ Dat zou dan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Godlinze moeten gebeuren. Het is het laatste duel voor de winterstop.

* Middelstum – Mamio 1-5 (0-1). Jeffrey Bryson 0-1; Jeffrey Bryson 0-2; Ivan Milkovic 1-2; Earl Perre 1-3; Jeffrey Bryson 1-4; Luciano Amelo 1-5.

 

No Replies to "Middelstum verliest van Mamio"