Omlandia struikelt over Viboa

viboaomlandia

Jeroen Haan (rechts), de man van de gemiste strafschop, en doelpuntenmaker Henri Bierling in één beeld gevangen (foto: Ursula Sennema).

‘We willen Omlandia graag onder ons houden’, sprak Viboa-coach Marc van Meel in de aanloop naar het duel met de Ten Boersters. Met de 2-1 overwinning die zijn team zaterdag heeft behaald, is de eerste stap gezet. Al dient er wel bij gezegd te worden dat het verschil slechts één punt is en dat Omlandia een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het was in ieder geval voor het eerst sinds eind september (3-0 winst op Balk) dat er weer drie punten bijgeschreven konden worden. Omlandia speelde de slotfase van het duel met een mannetje meer omdat Joshua van Dijk met rood van het veld werd gestuurd.

Beide teams speelden aanvallend voetbal en er ontspon zich een aantrekkelijke eerste helft. Er deden zich wel wat mogelijkheden voor, maar het duurde tot aan de 37e minuut alvorens het duel werd opengebroken. Henri Bierling wist de thuisclub middels en prima volly op voorsprong te zetten: 1-0. Niet veel later lag de bal aan de andere kant op de stip vanwege een handsbal van Joshua van Dijk. Voor Omlandia een uitgelezen mogelijkheid om de pauze alsnog met een gelijke stand in te gaan. Jeroen Haan zou het klusje wel even klaren, maar zag zijn inzet door Germen Bouwman gestopt  worden. Dat was een flinke domper voor het team van coach René Wollerich.

Na de doelwisseling verliep het duel aanvankelijk, vanuit het oogpunt van Viboa bekeken, naar wens. Grote doelkansen waren er nauwelijks. Nadat tweederde van de wedstrijd was verstreken, veerde iedereen echter weer op. René Kamphuis profiteerde van goed voorbereidend werk van Fabio Marongiu. Kamphuis kreeg teveel ruimte van zijn directe tegenstander, joeg het speeltuig in de kruising en brak het duel daarmee weer open: 1-1.

Veel tijd om van zijn treffer te genieten kreeg Kamphuis niet. De geheel vrij staande Marcel Pannekoek kopte enkele minuten na de gelijkmaker zijn team andermaal op voorsprong: 2-1. Met wat meer fortuin hadden de gastheren hun opponent niet veel later nog meer pijn kunnen doen als Pannekoek een uitgelezen mogelijkheid op de 3-1 had weten te benutten. Hij faalde en dus mocht Omlandia blijven hopen.

Het werd in de slotfase nog spannend toen Joshua van Dijk in de 81e minuut rood kreeg en Viboa met tien man verder moest. Hij ging een duel aan met Dennis Loer, waarbij de interpretatie van scheidsrechter Vredevoogd was dat hij daarbij een forse overtreding had gemaakt. Wat Omlandia echter ook probeerde, gescoord werd er niet meer door de gasten en dus pakte het tiental Winsumers de volle winst.

Van Meel was blij met de voor Viboa broodnodige punten. ‘Ik ben van mening dat we verdiend hebben gewonnen. Zij speelden misschien wat gemakkelijker, maar de grootste kansen waren voor ons. Omlandia viel me tegen. Ik had meer van hen verwacht.’ Zijn team speelt zaterdag tegen het hooggeplaatste VEV ’67. Geen eenvoudige klus, maar volgens Van Meel wel een ploeg die te kloppen is. ‘Dan moeten we wel een hele goede dag hebben. Maar het is Omlandia ook gelukt. Waarom zouden wij het niet kunnen?’

* Viboa-Omlandia 2-1 (1-0). Henri Bierling 1-0; René Kamphuis 1-1; Marcel Pannekoek 2-1.

No Replies to "Omlandia struikelt over Viboa"