Slordigheden breken Phoenix op

Met de feestdagen in het vooruitzicht stond er voor Phoenix nog een laatste uitwedstrijd op het programma. De tegenstander was de Wild Rovers uit Doetinchem dus niet een wedstrijd naast de deur voor de Delfzijlster rugbyers. De Wild Rovers draaien een goed seizoen en strijden samen met Drachten om de tweede plek in de derde klasse waar Big Bulls uit Almelo al bijna niet meer te achterhalen is.

Phoenix was ten opzichte van de vorige wedstrijd door afwezigheid van een aantal basisspelers genoodzaakt om enkele positiewisselingen toe te passen. Kenmerkend voor de ploeg uit Delfzijl is de grote groep nieuwe jonge spelers die veel potentieel bezitten waar de vereniging nog jaren plezier van kan hebben. De wedstrijd begon onder goede omstandigheden en een in eerste instantie gelijkopgaande strijd ontbrandde. De Wild Rovers bleek echter een stuk scherper. Kleine verdedigende fouten van Phoenix werden direct afgestraft en binnen twintig minuten spelen stond er al een flinke achterstand van drie tries op het scorebord.

Er werd onder de spelers snel duidelijk gemaakt dat dit anders moest en de eerste goede kansen ontstonden snel. Echter door kleine fouten in de passing werden die kansen niet benut. Echter bleef Phoenix druk uitoefenen en het was een goede aanvallende actie van scrum’- half Patrick Trakzel die Rolf Oosterhuis in stelling wist te brengen en die kon de eerste try voor de Delfzijlsters scoren. De scrummers van Phoenix zette de ploeg uit Doetinchem verder onder druk. Het was de goed spelende flanker Mark Folkersma die meerdere keren de spelverdeler van de Wild Rovers op de huid zat waardoor het aanvallend spel van de thuisploeg flink ontregelde. Toch was het enigszins uit het niets dat de thuisploeg nog voor de rust een vierde try wis te scoren.

De tweede helft was het een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen kregen goede mogelijkheden om te scoren maar gaven elkaar geen cadeaus. Het was Phoenix dat al snel in de tweede helft wist te scoren. Door een tweede try van Oosterhuis werd het verschil kleiner en begon het een interessante wedstrijd te worden voor de neutrale toeschouwer. Door goed en positief spel van beide partijen ontstond er een leuke wedstrijd waarbij harde tackles niet geschuwd werden. Het was uiteindelijk de thuisploeg die wel terecht de wedstrijd besliste met een laatste try waardoor voor Phoenix de wedstrijd verloren ging met 29-12. Voor Phoenix staan er geen duels meer gepland in dit kalenderjaar. De eerstvolgende wedstrijd is een pittige thuiswedstrijd op 19 januari tegen The Pigs uit Arnhem.

No Replies to "Slordigheden breken Phoenix op"