Volleyballers LSV strijdend ten onder

lsvveracles2

Rick Verschuren van Veracles probeert het blok van de LSV-ers Jan Klink (links) en Ronald Kamminga te omzeilen. Op de achtergrond staan Wouter (links) en zijn neef Anne Haak klaar om namens de Lopsters verdedigend werk te verrichten.Spelverdeler Bart Haddink (11) en mid-aanvaller Harm van der Wal (6) kijken gespannen toe.

De volleyballers van LSV hebben woensdagavond in de eigen Boshal in Loppersum een bekerduel gespeeld tegen de studenten van Veracles 2 uit Groningen. Op papier hadden de Lopsters geen schijn van kans tegen de twee klassen hoger spelende Stadjers. De gastheren komen na de promotie van vorig seizoen uit in de eerste klasse terwijl de studenten in de 3e  divisie acteren. Op papier beslis je echter geen wedstrijd en dat was te zien in de sfeervolle sporthal. LSV vocht voor wat het waard was en speelde bij tijd en wijle goed en gedurfd. De thuisploeg kreeg kansen om minimaal een set te pakken, maar werd uiteindelijk door een 0-3 nederlaag uitgeschakeld.

Zoals verwacht kwamen de gasten met enig bravoure de zaal binnen in de veronderstelling dat dit varkentje zonder al te veel moeite wel even gewassen zou worden. Dit bekende gedrag van Veracles gaf de Lopsters alleen maar meer motivatie om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Opvallend was hoe haveloos een aantal spelers van de bezoekers er bij liep. Met haastig opgeplakte rugnummers, die voor een deel al loslieten voor er ook maar een bal geslagen was, betrad men de wedstrijdvloer.

In het begin van het duel had het er alle schijn van dat de gasten een gemakkelijke avond zouden krijgen. LSV, dat het zonder de zwaar geblesseerde passer-loper Rob Ellens moest stellen, begon slecht, raakte geen bal goed en keek al snel tegen een 1-6 achterstand aan. Een time-out van trainer-coach Marcel Haak deed vervolgens wonderen. De Lopsters wisten de ballen nu wel aan de andere kant van het net op de grond te krijgen. Sterker nog, binnen een mum van tijd had men de achterstand weggepoetst en stond het 6-6. De score bleef daarna lange tijd in evenwicht en LSV deed weinig voor de gasten onder. Halverwege de eerste set kreeg LSV last van een dipje en dat bood Veracles de gelegenheid om een kleine voorsprong te nemen. Die stond men dan ook niet meer af: 21-25.

De tweede set was de zwakste van LSV. De passing was te slordig, de set-ups waren niet op maat en de aanvallers maakten te weinig punten aan het net. Toch waren er in deze set een aantal geweldige rally’s te zien waarbij LSV, onder luide aanmoedigingen van het enthousiaste publiek, de bal keer op keer van de grond wist te houden. Dat maakte het duel extra leuk, maar bracht de gastheren niet dichter bij de tegenstander. Veracles, dat verre van goed speelde, maakte echter een stuk minder fouten en won de tweede set eenvoudig met 17-25. En daarmee dachten de Stadjers de winst wel binnen te hebben. De laatste set zou een formaliteit zijn maar niets bleek minder waar.

De derde set werd een waar spektakelstuk. Met Gerard Hofman en Dirk de Vries in de ploeg voor Jan Klink en Arnold Hovenga speelde LSV alles of niks om toch nog een set binnen te slepen. De thuisploeg speelde bij vlagen beter dan Veracles, scoorde dan weer hard en dan weer slim en leek op setwinst af te stevenen. Met name de libero van de gasten had een zware avond. Hij had moeten zorgen voor een stabiele pass binnen zijn team, maar werd soms volledig weg geserveerd. Daarnaast stond de blokkering van de Lopsters als een huis, pakte de ploeg verdedigend veel van de vloer en was ook de aanval op alle posities uitstekend verzorgd.

De set ging lange tijd gelijk op. Halverwege nam LSV brutaal een voorsprong van drie punten. Veracles leek er volledig doorheen te zitten en van iets te hard juichen na een punt, joelen na een fout van de tegenstander en flauwe liedjes en opmerkingen waar studententeams bekend om staan, was al lang geen sprake meer.

Aan het einde van de set zat het de Lopsters niet mee. Dat kwam volledig op het conto van de scheidsrechters die de thuisploeg een aantal keren behoorlijk benadeelden. Zo mocht Veracles doorspelen nadat de bal duidelijk de grond geraakt had, zag de eerste scheidsrechter een aantal technisch zeer zwakke set-ups van Veracles door de vingers en kende hij bij een 24-24 stand, na een overduidelijke ‘gestolen bal’ van de gasten, toch het punt aan de studenten toe.

Vlak daarvoor had LSV op 24-23 nog wel een setpoint gekregen, maar deze werd door een goed blok van Veracles onschadelijk gemaakt. Tot ergernis van de heren van LSV en het publiek kwamen de gasten door de misser van de scheidsrechter op matchpoint: 24-25. De aanval van de thuisploeg werd vervolgens verdedigd en Veracles maakte het zakelijk af met een diagonaal geslagen aanval: 24-26. De wedstrijd ging met 0-3 naar de gasten waardoor zij verder bekeren. LSV baalde enigszins, maar kon het veld met opgeheven hoofd verlaten. De confrontatie was een uitstekende generale voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen koploper DIO Bedum. Dat duel begint om 19.00 uur.

* LSV-Veracles 2 0-3. Setstanden 21-25, 17-25 en 24-26.

No Replies to "Volleyballers LSV strijdend ten onder"