Memesa pakt draad weer op

Nadat door de dames van Memesa vorige week een moeizame overwinning werd behaald op Kroton werd donderdag weer een eenvoudige 4-0 zege  bij geboekt op Oryx uit Groningen.

Met de waarschuwing vooraf dat de ‘slechts’ 3-2 overwinning van een week eerder ook heel anders had kunnen uit pakken, werd aan de uitwedstrijd tegen Oryx begonnen. Er werd door coach Kees Parent vooral op scherpte, concentratie en organisatie gehamerd. Indien deze drie zaken goed verzorgd zouden zijn moest een 4-0 zege en dus geen puntenverlies er opnieuw in zitten.

Na het eerste fluitsignaal bleek de concentratie en de organisatie er te zijn maar erg scherp werd niet aan de wedstrijd begonnen wat resulteerde in een te hoog foutpercentage en volleybal waar te weinig in werd afgedwongen. Wel waren de meiden uit Appingedam een stuk beter dan hun opponent uit Groningen en werd de eerste set heel eenvoudig gewonnen: 10-25.

Na de eerste set hamerde Kees Parent jr. er op dat meer scherpte vereist was om  meer zelf af te dwingen en minder afhankelijk te zijn van de fouten van de tegenstander. Het zag er allemaal te plichtmatig en zonder beleving uit. De woorden misten ook in de tweede set hun effect. Dit had tot gevolg dat Oryx steeds angstvallig dichtbij bleef en setverlies op de loer lag. Het kwaliteitsverschil was echter te groot en zo ging ook de tweede set, al was het dan ook moeizaam, naar Memesa.

In de derde set werd Sylvia Hartjes gebracht voor Sharon Langerhuizen en Regina de Haan voor Lisanne Bakker. Hiermee hoopte Parent op een ommekeer qua beleving en scherpte. De wissels misten hun effect niet. Plots was de beleving en scherpte er wel en lieten de Memesa-meiden aantrekkelijk en energiek volleybal zien. Met een eenvoudige 14-25 werd ook de derde set binnen gesleept.

In de vierde set maakte Annette Otjes plaats voor Sharon Langerhuizen. Onverklaarbaar maar waar was de scherpte in de vierde set weer een stuk minder dan in de derde set. Memesa kwam niet meer in de problemen maar liet zeker niet zien waar het af en toe tot in staat is. Met een 15-25 setstand in de vierde set was de elfde overwinning uit elf wedstrijden een feit en blijven de Damsters fier aan kop staan met 50 punten uit 11 wedstrijden gevolgd door Oranje Nassau met 32 uit 8 duels.

* Oryx – Memesa 0-4. Setstanden 10-25;  21-25; 14-25 en 15-25.

 

No Replies to "Memesa pakt draad weer op"