Geeft Memesa publiek lekkere uitsmijter?

Gezocht: Volleybalclub die Memesa nederlaag kan toedienen. Het zou de tekst van een uitnodiging kunnen zijn aan teams die denken dat ze de Damster dames een halt toe kunnen roepen. Elf wedstrijden op rij winnen en zaterdag tegenover Peize 2 staan.

Eigenlijk twijfelt niemand er aan dat de ‘wichters’ van Kees Parent jr. en Dolf Langerhuizen ook dit duel naar hun hand zullen zetten. Een 0-4 overwinning wordt er door de aanhang geëist. Ze willen nog wel een lekkere uitsmijter van hun favorieten zien. Met de simpele uitzege in het achterhoofd (14-25, 11-25, 12-25 en 19-25) zal niemand met minder genoegen willen nemen. Of dat reëel is? Je zou kunnen zeggen dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden.

Aan de andere kant, als je de grootste concurrenten voor de titel achter je weet te houden moet dit een redelijk eenvoudig klusje worden. Mits ze het hoofd er bij houden zal Memesa dit jaar glorieus afsluiten en slaan ze zichzelf regelrecht naar de titel in de 2e klasse B, regio Noord. Of ze moeten al slecht overwinteren en het in de periode februari/maart helemaal uit handen geven. Dat ziet zelfs de grootste zwartkijker niet gebeuren.

Naaste belager Oranje Nassau zal zaterdag ongetwijfeld van het onderaan staande Olympia winnen. De strijd tussen DIO Bedum en Donitas gaat waarschijnlijk een stuk interessanter worden. Beide teams proberen immers bij Memesa in de buurt te blijven en kunnen zich geen puntverlies veroorloven.

Zaterdagavond rond een uur of zeven zullen we het weten. Als de heren van Memesa aan hun duel tegen Peize beginnen weten de dames of de kerstborrel van dit jaar extra lekker zal smaken. Het duel van de titelkandidaat in sporthal Eelwerd in Appingedam begint om vijf uur.

No Replies to "Geeft Memesa publiek lekkere uitsmijter?"