Gerard Vos wint opnieuw in Loppersum

nieuwjaarslooploppersum

De lopers vertrokken vanaf het Lopster sportpark. Uit de foto van Menne Tillema blijkt wel dat een aantal van de jongere deelnemers er als een speer vandoor ging.

De nieuwjaarsloop van SC Loppersum, ook wel bekend als het Rondje om Riep, heeft zaterdag weer een groot aantal hardlopers en wandelaars op de been gebracht. Onder prachtige weersomstandigheden loste Geert Jan Reinders, een van de hoofdsponsoren, om half drie het startschot voor de loop van vijf kilometer. Na 17.41 minuten kwam Gerard Vos uit Appingedam als eerste over de finish.

Het parcoursrecord van afgelopen jaar (17.14 minuten), eveneens door Vos gelopen, werd dus niet verbeterd. Op de tweede plaats eindigde Siemon Hinrichs met 18.25 minuten en bijna een minuut later volgde Wietze de Vries met 19.18 minuten als derde.

De eerste speler uit de Lopster hoofdmacht die zich na vijfduizend meter bij de Boshal meldde was John Knot. Hij kwam na 19.27 minuten over de finish, op de voet gevolgd door Tiemen Pestman met een tijd van 19.45 minuten. De tijden stelden hoofdtrainer Jaap Danhof niet teleur. Zeker gezien de korte winterstop, die gevuld was met kerstdiners en oliebollen. Danhof constateerde dat het met de conditie van zijn spelers wel goed zit.

Ook de jeugd liet zich niet onbetuigd. Jesse Kwint verbeterde zijn tijd ten opzichte van vorig jaar met 1.29 minuten. Hij kwam als eerste binnen en klokte 23.40 minuten. Kwint werd gevolgd door Tim Maneschijn die 24.31 minuten nodig had, (onder begeleiding van een trotse trainer Erwin Swaagman) en als derde eindigde Noa Lahuis, die in de laatste meters haar broertje Tom nog even de hielen liet zien.

Binnen een uur waren alle lopers en wandelaars weer binnen en konden ze onder het genot van een bak snert of bonensoep nog even napraten. De organisatie was na afloop zeer tevreden en maakt zich op voor de volgende editie.

No Replies to "Gerard Vos wint opnieuw in Loppersum"