Neptunia wint sleutelduel van Mamio

Neptunia heeft de belangrijke wedstrijd tegen Mamio nipt gewonnen. Door de 0-1 winst in Groningen hebben de Neptunianen aansluiting gevonden met subtoppers Veendam 1894 en Mamio, waardoor het volop meedoet in de strijd om de felbegeerde vierde plaats op de ranglijst. 

door Frank Molema

Trainer Jan Potma verkeerde in de luxe dat hij dit keer uit vijftien spelers kon kiezen. Niet eerder beschikte Neptunia over een bijna volledig fitte selectie. Ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop keerden Marc Schuijl, Robert Steenbergen en Jordy Koolhof terug in de selectie.

Op het slechte kunstgras in Groningen bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Goed voetbal was er niet te zien, wel veel slordigheden en onrustig spel. Aan de kant van Neptunia was de balbehandeling in de eindfase onvoldoende of werd er vaak gekozen voor de te vroege steekbal, waardoor veel aanvallen mislukten. Ook thuisploeg Mamio, dat voor de winterstop verrassend sterk speelde, stichtte nauwelijks gevaar.

De wedstrijd kreeg een verrassende wending toen een aanvaller van Mamio opeens na een hal fuur voetballen liet blijken dat hij het totaal niet eens was met de opstelling van de trainer. In een tijdbestek van vijf minuten maakte de aanvaller drie overtredingen en twee daarvan waren rijp voor een gele kaart. De speler leek bewust deze kaarten te pakken en benadeelde met deze acties zijn team aanzienlijk. Het was voor de achtste keer in de huidige competitie dat een tegenstander van Neptunia een rode kaart kreeg. Drie daarvan vielen in de eerste helft.

In het eerste deel van de tweede helft nam Neptunia de leiding. Barz Abdulrahman speelde Santho Cecilia aan de linkerkant vrij. Cecilia dribbelde naar binnen en schoot op doel. De bal was was waarschijnlijk naast gegaan, maar kreeg een scherpere baan doordat een verdediger van Mamio het speeltuig toucheerde: 0-1.

In de laatste twintig minuten nam Mamio het initiatief over. De Stadjers begonnen opportunistisch te spelen en het tiental drukte de elf Neptunianen ver achteruit. Neptunia kwam er voetballend niet meer uit en de 1-1 leek elk moment te kunnen vallen. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel ook wel op zijn plaats geweest. Ondanks een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Erik Roels, wist Neptunia voor derde keer in vier uitwedstrijden het doel schoon te houden.

Door de winst is Neptunia opponent Mamio tot op één punt genaderd. Bovendien blijft het kanshebber op de tweede periode, al is men wel afhankelijk van Zuidhorn en Godlinze. Neptunia kan de kansen op de winst in de tweede periode vergroten als het zaterdag Godlinze op sportpark Uitwierde weet te verslaan.

* Mamio – Neptunia 0-1 (0-0). Santho Cecilia 0-1.

No Replies to "Neptunia wint sleutelduel van Mamio"