Stedum wint matige ‘thuiswedstrijd’ in Ten Post

stedumsvteo

Stedumers Mathijs Colstee en Robbert Slager (11) vechten een luchtduel uit met Rense Jan Joldersma en Aart Reitsema. Siebrand Dijkema (15), Tim de Jonge en Ten Poster Jeroen Eissens (rechts met nummer 11) kijken toe. Dat doet op de achtergrond ook Jeroen Coster.

Het was zaterdag aan de voetballers van SV TEO en Stedum te zien dat de voorbereiding op het treffen niet ideaal was verlopen. De Ten Posters stonden er voorafgaande aan het duel beter op, omdat ze vorige week nog een oefenwedstrijd hadden gespeeld. De Stedumers daarentegen hadden slechts één keer op het kunstgras van Noordpool in Uithuizen kunnen trainen. Het duel had in Stedum gespeeld moeten worden maar de eerste wedstrijd tussen beide teams werd in Stedum gespeeld vanwege de renovatie van het hoofdveld in Ten Post.

door Kees Mulder

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Kort was het Stedum dat na vier minuten op een comfortabele voorsprong had moeten komen. Matthijs Colstee (2x) en Yanick van den Berg verprutsten de opgelegde kansen, waarvan de laatste van Colstee een goal had moeten zijn. Colstee kwam alleen voor keeper Robert Majoor van SV TEO maar de goalie pareerde de inzet. De eerste vijftien minuten van het duel waren nog wel te pruimen, maar wat er daarna op het zeer goed bespeelbare veld aan het talrijke publiek werd voorgeschoteld, was op zijn zachtst gezegd ‘nait best.’

Er ontstonden wel wat mogelijkheden. Na een vrije trap van middenvelder Tiemen Dijk werd de inzet van Siebrand Dijkema net op tijd geblokt door een verdediger van SV TEO. Even daarvoor had Marten Reitsema de ‘bezoekers’ op voorsprong kunnen zetten, doch zijn inzet verdween over het doel van keeper Wesley de Waal van Stedum. De invaller, zijn collega Dirk Pijl was geschorst, speelde een foutloze partij en behoedde zijn ploeg voor een gelijkspel. Het duurde tot de 21e minuut alvorens er een kans door De Ten Posters werd gecreëerd. Een hoekschop van Coster belandde op het hoofd van Aart Reitsema maar diens kopbal trof geen doel. Na een dik half uur moest Stedumer Van den Berg met een hamstringblessure van het veld. De kwetsuur kon niet anders uitgelegd worden dan dat er te weinig tijd zit tussen fatsoenlijk trainen en een wedstrijd spelen. Hij werd vervangen door Robbert Slager. De ruststand brak aan met een Frits van Turenhoutje: 0-0.

In de tweede helft had SV TEO een licht veldoverwicht zonder overigens echte uitgespeelde kansen te krijgen. De ploeg die het eerst doeltreffend was, zou wel eens drie punten aan het totaal kunnen bijschrijven. Het was een veelgehoorde kreet langs de lijn. En uitgerekend Slager gaf die bewering inhoud. Het was Tiemen Dijk die Slager op links wegstuurde. Laatstgenoemde schoot de bal keurig over de uit zijn doel komende Majoor in het dak van het doel: 0-1.

Het was het hoogtepunt van de wedstrijd, al liet Jeroen Coster twee minuten later wel de kans op 1-1 liggen door de bal op de vuisten van De Waal te schieten. Tien minuten later werd Jeroen Coster op rechts duidelijk in buitenspelpositie weggestuurd. De Stedumer assistent-scheidsrechter hield de vlag omlaag maar linkerverdediger Bard Dekker lag in de weg. In de 78e minuut liet trainer Leendert Nieborg van Stedum Jasper Tillema debuteren. Tillema, uitkomend voor de fusieclub STEO (Stedum/SV TEO) had veel fans langs de lijn staan. Zij gunden hem het allerbeste. Zeven minuten voor tijd werd Tiemen Dijk met rood van het veld gestuurd. Dijk gaf Hans Reitsema onder de ogen van scheidsrechter Kort uit Loppersum een schop tegen zijn achterste en kon vertrekken. Reitsema ging overigens ook niet helemaal vrijuit. Hij raakte Dijk met zijn knie aan het hoofd. Dat de Stedumer zich vervolgens revancheerde was natuurlijk niet handig.

De wedstrijd werd in de tweede helft na vier minuten onderbroken omdat een supporter van SV TEO langs de lijn onderuit was gegaan. Het was voor iedereen even schrikken maar gelukkig krabbelde de man weer op alsof er niets aan de hand was. Scheidsrechter Kort telde terecht een aantal minuten bij de officiële speeltijd en in die tijd werd SV TEO nog gevaarlijk via Aart Reitsema en invaller Rense Jan Joldersma. Doelman de Waal bleek echter een onneembare hindernis. Hij ranselde de beide inzetten met verve uit zijn doel.

Stedum mocht in deze fase van geluk spreken dat de sluitpost in een puike vorm verkeerde. Door de zege behouden de geelzwarten de aansluiting met de top drie. SV TEO lijkt nu al voor alle prijzen uitgeschakeld of men moet in de tweede periode nog kunnen stunten. Dit zal trainer Jan Afman van SV TEO allerminst tevreden stellen, maar zo zijn de voetbalwetten.

* SV TEO – Stedum 0-1 (0-0). Robbert Slager 0-1.

No Replies to "Stedum wint matige 'thuiswedstrijd' in Ten Post"