Strafschop voldoende voor driepunter Omlandia

omlandialtc

Thijs Sonneveld vecht een duel uit met LTC-er Collin Udding uit. Jan Oosterbeek (links) en Jeroen Haan (rechts) houden een oogje in het zeil.

Omlandia heeft op eigen veld met 1-0 gewonnen van het bezoekende LTC. De Assenaren werden door een benutte strafschop van Jeroen Haan geveld. Het was overigens wel een penalty waar vraagtekens bij gezet werden.  Gelet op het spelbeeld mocht de winst terecht worden genoemd. De bezoekers lieten te weinig zien om aanspraak op een of meerdere punten te kunnen maken.

De beide teams begonnen wat onwennig aan het duel. Coach René Wollerich zag Henk van der Wolde in de warming up afhaken en gunde Deni van Dalsem een plaats in de basis van de blauwwitten.  LTC begon wat beter dan de gastheren, overigens zonder tot grote kansen te komen. Na een kwart wedstrijd trok Omlandia de wedstrijd meer naar zich toe en mocht Thijs Sonneveld als eerste proberen of hij de Drentse muur zou kunnen slechten. Dat lukte hem niet.  De Ten Boersters schreeuwden kort daarna moord en brand. Ze wilden een strafschop vanwege een vermeende overtreding, maar arbiter Christiaan Mulder uit Uithuizen liet zich niet vermurwen.

Eigenlijk was dat de enige opwinding die genoteerd kon worden. De wedstrijd wilde maar niet ontvlammen. Het spel was te rommelig en er zat te weinig lijn in. In de 31e minuut dacht Jan Oosterbeek de openingstreffer te hebben binnengekopt na een voorzet vanaf links. Hij vierde het feestje iets te vroeg want fluitist Mulder had geconstateerd dat Oosterbeek een duw aan zijn directe tegenstander had uitgedeeld.

Niet veel later lag de bal op de stip. De bal werd in het strafschopgebied van LTC gepompt en Oosterbeek dacht wel bij het leer te kunnen komen. Hij had echter buiten doelman Jelle van der Veen gerekend. Die kwam op een riskante manier uit zijn kooi en bokste het leer weg. Zijn teamgenoot René Hoogeveen bemoeide zich eveneens met dat duel. Mulder floot, aarzelde even en besloot vervolgens een strafschop te geven omdat er kennelijk iets was gebeurd wat veel anderen was ontgaan.

De enige uitleg die er aan gegeven kon worden was dat het onbesuisde inkomen van de sluitpost reden genoeg was geweest om de bal op elf meter van het doel te leggen. De verbouwereerde Hoogeveen begreep er in ieder geval helemaal niets van, ging verhaal halen en kreeg geel.  Jeroen Haan bleef uiterst koel en schoot dwars door het midden raak: 1-0. Even later moest de Uithuizer fluitist handelend optreden toen Deni van Dalsem en Bas Springer het met elkaar aan de stok kregen. Beide heren kregen geel. LTC raakte wat gefrustreerd en eigenlijk was het maar goed dat het bijna rust was. Op die manier kreeg het smeulende vuurtje tenminste geen kans om tot ontbranding te komen.

Omlandia verscheen voor het tweede bedrijf met Bert Zwart binnen de lijnen. Hij verving Fabio Marongiu. LTC probeerde de bakens te verzetten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Er ontstond ook wel iets van druk op het doel van Devon Harmsma, maar echt gevaarlijk wisten de Assenaren ook nu niet te worden. De beste kansen waren voor de thuisclub en dan met name voor Sonneveld. Haan mocht schuin van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn schot werd gekraakt en plofte vervolgens voor de voeten van Sonneveld. Of hij van de mogelijkheid schrok zullen we nooit weten, zijn doelpoging leek in ieder geval nergens op. Hij schoot hopeloos naast.

Nadat René Kamphuis de veters had aangetrokken en de aflossing vormde voor Deni van Dalsem, kreeg Omlandia nog twee mogelijkheden. Ook nu weigerde het team van Wollerich de trekker echter over te halen. Jeroen Dijkhuizen kon vervolgens de warme douche opzoeken. Hij maakte plaats voor Iven Nienhuis. Een pass van laatstgenoemde kwam net niet bij Kamphuis terecht, anders had men van een dubbele gouden wissel kunnen spreken. Sterker nog, na voorzetten van Jeroen Haan hadden beide spelers de 2-0 voor het oprapen. Ook nu bleek de echte scherpte ver te zoeken. Bloed vloeide er niet uit voort. Het zou bij die ene discutabele, maar goed ingeschoten strafschop blijven en daarmee deed Omlandia in ieder geval goede zaken.

Bij LTC liepen ze naderhand morrend van het veld. Ze waren eigenlijk nergens tevreden over. Dat konden ze in ieder geval ook van het eigen spel zeggen. Er waren te weinig aanknopingspunten zichtbaar waar ze een beter resultaat aan hadden kunnen ontlenen.

* Omlandia – LTC 1-0 (1-0). Jeroen Haan 1-0 (strafschop).

No Replies to "Strafschop voldoende voor driepunter Omlandia"