Forward te sterk voor Siddeburen

siddeburenforward

Siddebuurster Egbert Bosma probeert zich tussen bal en tegenstander  Luciano de Vries in te wurmen.

Koploper Forward heeft zondag in en tegen Siddeburen met 0-3 gewonnen. Volgens trainer Roland Beuvink was er niet best gespeeld door zijn team. ‘Maar wat wil je ook, we hebben meer dan vier weken stil gestaan. Onze enige voorbereiding bestond uit deelname aan een gezelligheidstoernooitje. Dat kun je niet optimaal noemen.’

Wel of niet voetballen in januari of februari, het is de eeuwig durende discussie. Veel verenigingen vinden het onzin dat  er in de koudste tijd van het jaar tegen een bal getrapt moet worden. Vaak treft men daarbij omstandigheden die allesbehalve uitnodigen tot een middagje langs de lijn.

Op het Siddebuurster sportpark werd geen hoogstaand voetbal geboden. Dat werd ook niet verwacht. Dat de thuisclub het moeilijk zou krijgen tegen de koploper uit de derde klasse C was op voorhand wél duidelijk. ‘Het is ook niet de tegenstander die je als eerste wilt treffen als je uit de winterstop komt’, sprak trainer Roland Beuvink na afloop.

Siddeburen kon de eerste helft redelijk meekomen en had de hoop dat het rustsignaal zonder tegengoals gehaald kon worden. Twee minuten voordat de thee klaar stond ging het echter mis. Na slecht verdedigen profiteerde Forward optimaal. Mark Gellink brak de wedstrijd open: 0-1.

Na de doelwisseling probeerde Siddeburen er nog wel iets van te maken, maar kreeg al vrij snel een nieuwe tegenslag te verwerken. Binnen drie minuten na de hervatting werd Luciano de Vries in staat gesteld de marge te verdubbelen: 0-2. ‘We zijn daarna ver weggezakt. Het was ronduit slecht’, aldus Beuvink. Uiteindelijk wisten de bezoekers de eindstand op 0-3 te bepalen dankzij een treffer van Eelke Nikkels.

Zondag mag Siddeburen buitenshuis tot succes proberen te komen. Eenvoudig zal dat niet worden, want dan wacht het op de derde plaats bivakkerende HSC.

* Siddeburen – HSC 0-3 (0-1). Mark Gellink 0-1; Luciano de Vries 0-2; Eelke Nikkels 0-3.

 

 

 

 

No Replies to "Forward te sterk voor Siddeburen"