Memesa pakt draad weer op

De dames van Memesa, genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar, zijn 2014 gestart zoals ze het afgelopen jaar waren geëindigd. In Groningen werd thuisclub Olympia met 0-4 verslagen.

Zonder de geblesseerde Margot Bischop en derhalve maar een wisselspeelster moesten de meiden van Memesa aantreden tegen het in de onderste regionen bivakkerende Olympia uit Groningen. In de eerst seizoenshelft wisten de Damster meiden ongeslagen te blijven en zijn zeker van plan dit nog een tijdje te blijven. Alhoewel er in de voorbereiding naar het duel op gehamerd was dat in de wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ vooral de uitdaging bij het team zelf gezocht moet worden begonnen de Damsters te gemakkelijk aan de wedstrijd.

Met Annette Ottens op de bank, Sharon Langerhuizen en Leonie Mooi op hoofdaanval, Marjan Bodde als spelverdeler, Regina de Haan en Lisanne Bakker op mid en Sylvia Hartjes in de diagonaal werd niet scherp genoeg aan het duel begonnen. Dit resulteerde in een voorsprong voor Olympia in de eerste set. Uiteindelijk werd op de stand 13-13 het initiatief door Memesa overgenomen en werd onder andere via een goede servicebeurt van Lisanne Bakker een voorsprong opgebouwd. De eerste set was met 18-25 gespeeld.

De tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen. Met de ervaring uit de eerste set werd geconcentreerder begonnen. Olympia daarentegen grossierde in het maken van servefouten. Er werd aan Damster zijde beter aangevallen en Lisanne Bakker produceerde wederom een prima serve-beurt. De tweede set werd overtuigend door Memesa gewonnen: 13-25.
In de derde set moest Leonie Mooi plaats maken voor Annette Ottens. Net als de eerste set was de concentratie iets minder waardoor Olympia beter in het spoor kon blijven. Met 19-25 ging echter ook deze set naar Memesa.

De vierde set was vervolgens een formaliteit. Olympia ging steeds meer fouten maken terwijl Memesa degelijk bleven spelen. Met onder andere een prima serve-beurt van Sharon Langerhuizen ging de set met 14-25 eenvoudig naar Memesa.

Na dertien gespeelde wedstrijden blijft de vraag welk team in staat is Memesa de eerste nederlaag toe te brengen. Misschien komt daar op 1 februari wel een antwoord op als er aangetreden moet worden tegen de dames van Oranje Nassau. Komend weekeinde komt men niet in actie.

* Olympia – Memesa 0-4. Setstanden: 18-25; 13-25; 19-25 en 14-25.

No Replies to "Memesa pakt draad weer op"