De Pelikanen onderuit bij Lycurgus

lucurgus-pelikanen

Richard van Kaam weet de tackle van Erwin Pomstra te ontwijken. Scheidsrechter Van der Bij houdt een oogje in het zeil.

De Pelikanen heeft zaterdag een helft lang de illusie mogen koesteren dat er tegen thuisclub Lycurgus iets te halen was. Bij rust stond het namelijk nog 0-0 op het kunstgras van de gastheren. Na de thee was het echter snel gedaan met de aspiraties van de Damsters. Qua spel ontliepen de beide teams elkaar niet veel. Lycurgus was echter een stuk slagvaardiger en finishte uiteindelijk op 4-0.

‘We hadden in de eerste helft een aardige fase maar wisten te weinig af te dwingen’, sprak trainer Kees Bouma na afloop. Een goed aangesneden corner van Ruben Keizer zorgde na een kwart wedstrijd voor dreiging, maar voor het doel van de Stadjers was niemand van De Pelikanen bij de les. Vincent Benesia kreeg nog een kansje na een pass van Richard van Kaam. Meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Doelman Rody Bos kreeg behoorlijk wat meer werk te verstouwen dan zijn collega De Haan, maar wist zijn domein in de eerste drie kwartier schoon te houden.

Op het ijzig koude sportpark in Vinkhuizen was het na de doelwisseling al snel raak. Spits Arvin Knol had even tijd nodig om zijn vizier bij te stellen. Hij schoot over. Zijn teamgenoot Erwin Pomstra was vervolgens wel succesvol: 1-0. Met wat meer fortuin had Peli de gelijkmaker al vrij snel kunnen laten noteren. Richard van Kaam kwam oog in oog met de goalie van Lycurgus te staan. Hij schoot echter naast. In de 62e minuut verdubbelde Frank van der Veen de marge en daarmee leek het duel beslist te zijn.

De Pelikanen probeerde het wel, maar dwong niets af. Arvin Knol en aanvoerder Ricardo Rijzinga zorgden er voor dat Lycurgus uiteindelijk met een 4-0 overwinning op zak naar huis kon.

Na een uur spelen sloeg bij iedereen even de schrik in de benen toen Ruben Kuiper met zijn hoofd tegen een Stadjer knalde. Hij hield er een gescheurde wenkbrauw aan over die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Hij kon later wel weer naar huis.

* Lycurgus – De Pelikanen 4-0 (0-0). Erwin Pomstra 1-0; Frank van der Veen 2-0; Arvin Knol 3-0; Ricardo Rijzinga 4-0.

No Replies to "De Pelikanen onderuit bij Lycurgus"