Geen halve finale voor leden GAV Unitas

nienkelambers

Nienke Lambers eindigde als dertiende met haar oefening op de balk.

Vijf turnsters van GAV Unitas uit Usquert hebben zondag geprobeerd om zich halve finale NK in Uithuizen te plaatsen. Dat gebeurde tijdens de derde divisie districtswedstrijd in Tweede Exloërmond. Hier deden meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee. De Noord-Groningers bleven buiten de top twaalf van de uitslag en dat was onvoldoende om voor een ticket in aanmerking te komen.

In de eerste wedstrijd moesten Lisanne Timmers en Marit Hoek (pupil 2 N3) en Angelique Timmers (junior D) aan de bak. In niveau pupil N3 deden totaal dertig meisjes mee en in niveau junior D verschenen negenentwintig turnsters aan de start. Alle dames van Unitas begonnen op brug. Marit Hoek turnde een mooie brugoefening en eindigde op dit toestel als 16e. Lisanne Timmers finishte als 21e. Haar brug-oefening mislukte volledig en daardoor kwam ze dan ook niet verder dan de 28e plaats. Het tweede toestel was de balk, altijd een zenuwslopend onderdeel. Marit Hoek stond stevig op de balk en turnde een mooie oefening. Het leverde haar de 3e plaats op. Lisanne Timmers stond een stuk minder stabiel op de balk en eindigde als 25e.  Angelique Timmers turnde eveneens een stabiele en degelijke balkoefening, waarmee ze als 9e wist te eindigen.

Het derde toestel was sprong. Marit Hoek en Lisanne Timmers moesten twee verschillende sprongen laten zien. Hun eerste sprong is een overslag over de pegasus en hun tweede sprong is een salto voorover. Marit Hoek weigerde om over de pegasus te springen. Dat was jammer, want het eindcijfer is het gemiddelde van twee sprongen. Ze eindigde hierdoor als laatste op sprong en Lisanne Timmers als 22e. De tweede sprong van Angelique Timmers eindigde in een val en dat kostte haar punten. Ze kwam niet verder dan de 29e plaats.

Het laatste onderdeel was vloer. Hier deden de meiden een vrije oefening. Voor Marit Hoek en Lisanne Timmers is dat een voorgeschreven oefening. Angelique Timmers liet een oefening op zelf gekozen muziek zien. Marit Hoek werkte erg netjes maar vergat twee elementen en dat leverde puntaftrek op en aan het einde de 28e plaats. Lisanne Timmers was net als op de balk erg slordig en viel hierdoor bij de pirouette. Zij kwam niet verder dan de 25e plaats. Angelique Timmers liet een mooie vloeroefening zien en eindigde daarmee op de 13e plaats. Uiteindelijk eindigde Lisanne Timmers op de 22e, Marit Hoek op de 27e en Angelique Timmers op de 24e plaats. Omdat alleen de twaalf beste turnsters naar de halve finale mogen werd het dus een teleurstellende dag voor het trio.

In de tweede wedstrijd moesten Mare Kraaijenzank en Nienke Lambers turnen. Zij deden in de categorie pupil 1 N3 een voorgeschreven oefenstof.  In dit niveau deden zestien turnsters mee. Hun eerste oefening was brug. Lambers turnde een nette brug-oefening en werd hiermee 8e. Kraaijenzank eindigde als 15e. Hun tweede toestel was de balk. Kraaijenzank liet een mooie en stabiele oefening zien. De jury beloonde haar dan ook met het op een na hoogste cijfer. Lambers bleek minder sterk op de balk en eindigde dan ook op de 13e plaats.

Hun derde onderdeel was sprong. Ook zij moesten twee verschillende sprongen laten zien en wel een overslag over de pegasus en een salto voorover.  Kraaijenzank eindigde als 14e en Lambers als 12e.  Als laatste bleef de vloeroefening over. Beide meiden lieten punten liggen doordat ze alles nog netter en strakker moesten uitvoeren. Kraaijenzank kwam niet verder dan de 15e plaats en Lambers reikte tot de 11e plek. Uiteindelijk werd Kraaijenzank in de eindrangschikking 10e en Lambers 13e.  Bij pupil 1 N3 gaan slechts zes meisjes door naar de halve finale en dus viel ook dit duo buiten de boot. Hoewel de trainsters Linda Uilhoorn en Sandra Bosman enigszins teleurgesteld waren, spraken ze naderhand van een leuke en leerzame wedstrijddag.

De halve finale NK turnen wordt op 12 en 13 april in sporthal de Mencke in Uithuizen gehouden. het Eemsmond Turn Event wordt georganiseerd door GAV Unitas, in samenwerking met de KNGU Landelijk Commissie Turnen Dames.

Vijf turnsters van GAV Unitas doen op 22 februari mee aan het Sidijk-turntoernooi in Sportcentrum Heerenveen. Het toernooi staat landelijk hoog aangeschreven onder de turnsters en wordt voor de achttiende keer door Turnstad Heerenveen georganiseerd. Het is bedoeld voor turnsters uit de eerste, tweede en derde divisie. GAV Unitas doet hier voor het eerst aan mee. De turnsters kunnen zich meten aan het landelijk niveau, want de deelnemers komen uit heel Nederland naar Heerenveen. Op zaterdag is de wedstrijd voor voorgeschreven oefenstof en zondag voor keuze-oefenstof. Namens de Usquerder vereniging doen Nienke Lambers en Mare Kraaijenzank (pupil 1 N3), Marit Hoek en Lisanne Timmers (pupil 2 N3) en Luna Kraaijenzank (pupil 2 N2) mee.

 

No Replies to "Geen halve finale voor leden GAV Unitas"