Omlandia pakt dure zege op Balk

Omlandia heeft zaterdag prima zaken gedaan door op eigen veld met 3-0 van Balk te winnen. Het duel telde overigens net zoveel rode kaarten als doelpunten. Twee spelers van de Friezen konden na grove overtredingen vertrekken en tien minuten voor tijd moest ook Omlandiaan Jan Oosterbeek inrukken. Hij kreeg twee keer geel voor praten. 

Het was voor Omlandia zaak dat het duel tussen de twee minst scorende ploegen van de eerste klasse E in winst omgezet zou worden. De afstand naar de plaatsen waarbij het om degradatievoetbal gaat is namelijk klein en elk puntverlies zou de zorgen alleen maar groter maken. De thuisclub was zich daar kennelijk goed van doordrongen. Balk werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet. ‘Een goal kon gewoon niet uitblijven. We hebben ze zeker de eerste helft compleet weggespeeld’, vertelt trainer René Wollerich.

De bevrijdende treffer viel dan ook. Jeroen Dijkhuizen gaf, na een goed uitgespeelde aanval, een voorzet op Jan Oosterbeek die de gastheren vervolgens naar 1-0 schoot. Ook na die treffer bleef Omlandia de bovenliggende ploeg, zag het een goal wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden, Jeroen Haan op de paal schieten, Thijs Sonneveld het doel missen en een opgelegde mogelijkheid van Deni van Dalsem mislukken. En daarmee was wel weer pijnlijk blootgelegd dat de blauwwitten moeizaam tot scoren weten te komen. Het speelde Omlandia geen parten, want Balk wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Het was uiteindelijk Oosterbeek die de ruststand op 2-0 wist te bepalen na een goede inspeelpass van Dennis Loer.

Omlandia kon er in ieder geval op rekenen dat de Friezen na de pauze zouden gaan stormen. De verwachte druk kwam er, maar bracht niet het gewenste resultaat en nam na een kwartiertje spelen al weer af. De irritatie over het uitblijven van de aansluitingstreffer groeide en resulteerde in overtredingen die niet door de beugel konden. Met zoals gemeld de kaarten die de onpartijdige daarvoor meende te moeten trekken. Wollerich: ‘Uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter de grens. Die heeft Balk een aantal keren opgezocht en in zijn ogen overschreden. We hebben ons daar niet in mee laten slepen. Dat Jan twee keer geel kreeg wegens praten is dan ook niet slim.’

Naarmate de tijd verstreek groeide de onmacht bij Balk. Men bleek niet in staat het de thuisclub echt lastig te maken en toen het aantal veldspelers ook nog eens door eigen toedoen werd gedecimeerd, was het helemaal gedaan met de aspiraties. Uiteindelijk was het Jeroen Haan die de eindstand op 3-0 wist te bepalen.

Natuurlijk was Wollerich tevreden over het resultaat, al was hij wel van mening dat zijn ploeg meer goals had moeten maken. Dat is echter het grote probleem van Omlandia.  Het scorend vermogen is niet je van het. Vooral als men bedenkt dat de blauwwitten in zestien duels nog maar achttien keer doel hebben getroffen. Omlandia is door de zege naar de zevende plek op de ranglijst geklommen. Het is overigens een sterk vertekende stand en dus rekent Wollerich zich niet rijk. ‘Deze zege geeft ons weliswaar wat vertrouwen, maar het verschil met de onderkant van de ranglijst is maar drie punten’, klinkt het realistisch.

 

 

No Replies to "Omlandia pakt dure zege op Balk"