Big Bulls maatje te groot voor DRC Phoenix

drcphoenix-bigbulls
Phoenix-speler Lex Ronde probeert zich uit de innige omhelzing van tegenstander Wouter ‘Big Bull’ Izaks te bevrijden.

Na bemoedigende resultaten in de voorgaande wedstrijden stond er afgelopen weekend voor de mannen van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl een zeer zware wedstrijd op het programma. Tegenstander was het inmiddels met afstand kampioen geworden Big Bulls uit Almelo. In tegenstelling tot voorgaande weken was Phoenix niet op volle sterkte door afmeldingen vanwege diverse redenen. De kampioenen waren op het sportpark Uitwierde duidelijk een maatje te groot voor de thuisclub, die met 7-41 onderuit ging.

het duel werd op een loodzwaar veld gespeeld. De gasten lieten meteen merken dat ze met maar met één doel naar Delfzijl waren gekomen en dat was winnen. Phoenix werd in de beginfase met de rug tegen de muur gezet en had veel moeite om Big Bulls van scoren af te houden. De eerste minuten lukte dit nog wel, maar het kwaliteitsverschil werd in een tijdsbestek van tien minuten duidelijk gemaakt. De Big Bulls wisten een tweetal aanvallen goed uit te spelen en met twee tries en een conversie een voorsprong van 0-12 op het scorebord te zetten.

De gastheren begonnen daarna meer tegenstand te bieden en wisten langzaam maar zeker wat meer te doen met het weinige balbezit dat de thuisploeg had. Toch bleef het de eerste dertig minuten eenrichtingsverkeer richten de try-lijn van de Delfzijlsters. De ervaren en kwalitatief goede ploeg uit Almelo bleef zeer geduldig aanvallen en.

Ondanks beter verdedigend werk van DRC Phoenix werd het verschil op het scorebord groter. Tegen het einde van de eerste helft was het plotseling de thuisploeg die wat terug deed. Vanuit het eigen 22 meter-gebied werd het balbezit overgenomen. De snelle jongens in de lijn braken uit en konden uiteindelijk diep op de helft van de Big Bulls de meegelopen voorwaartse Jesse van Oosten bereiken. Hij wist de laatste meters te overbruggen en de eerste try voor zijn club te maken. De conversie werd door Albert Kammenga succesvol genomen en met een ruststand van 7-24 gingen de teams de rust in.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Big Bulls speelde rustig door en wachtte de kansen af. Phoenix wist echter wel diverse mogelijkheden te creëren die echter door onrustig spel niet benut werden. De bezoekers waren effectiever. Met een drietal tries werd de marge vergroot en de wedstrijd uiteindelijk verdiend gewonnen. Met een eindstand van 7-41 konden beide ploegen de warme douches opzoeken.

Voor Phoenix is het nu zaak om voor komend weekeinde de ploeg weer op volle sterkte te krijgen. Dan staat namelijk de derby op tegen RC Groningen 2 op het programma. Dat is tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Een goed resultaat is van groot belang om handhaving in de derde klasse te bewerkstelligen.

No Replies to "Big Bulls maatje te groot voor DRC Phoenix"