Bijzondere prestatie Gonny Houtman

GetAttachment (5)Gonny Houtman uit Winsum heeft zondagmiddag in Schoorl een bijzondere prestatie geleverd door voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen te worden op de tien kilometer en wel in de categorie Vrouwen 60+. De hardloopster heeft haar nominatie voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2013 daarmee nog maar weer eens onderstreept.

De omstandigheden in Schoorl waren bar en boos. Met windkracht zeven en regen op een toch als zwaar bekend staand geaccidenteerd parcours met veel vals plat, was het op voorhand duidelijk dat het geen eenvoudige opgave zou worden. Op de tien kilometer stonden totaal vierduizend wedstrijd- en recreactielopers aan de start. Gonny Houtman kreeg de nationale titel bepaald niet cadeau. Naaste concurrente Joke van Bruggen uit Wieringermeer kwam beter uit het gedrang bij de start en nam meteen een voorsprong. Na ongeveer drie kilometer sloot Houtman bij haar aan en nam de kop over. Van Bruggen wist van geen opgeven en klampte aan.

Pas op het laatste rechte stuk richting finish nam de Winsumse een kleine voorsprong en wist deze tot op de eindstreep te behouden. Gonny  Houtman won met een tijd van 45.17 minuten. Joke van Bruggen volgde op vier seconden in 45.21 minuten. De bronzen medaille ging naar Anne van Dijk uit Haastrecht in 45.56 minuten.

De prijsuitreiking vond plaats in de theaterzaal van sportcentrum De Binkerd, waar voor alle medaillewinaars in de diverse leeftijdscategorieën het Wilhelmus werd gespeeld. Nederlands kampioen op de tien kilometer bij de mannen werd Abdi Nageeye (Apeldoorn) in 29.10 minuten. Jip Vastenburg (Apeldoorn) won op deze afstand de nationale titel bij de vrouwen in 32.49 minuten.

No Replies to "Bijzondere prestatie Gonny Houtman"