Persoonlijke fouten nekken Corenos

corenosgodlinze

Corenos heeft zaterdag op het eigen Roodeschoolster sportpark met 0-3 van Godlinze verloren. De nummer twee van de 4e klasse C stond halverwege de wedstrijd op 0-1 en voetbalde iets gemakkelijker. Persoonlijke fouten deden de thuisclub uiteindelijk de das om.

Godlinze zag vorige week twee dure punten vervliegen na het gelijkspel tegen Mamio. Door dit resultaat is men afhankelijker geworden van een misstap van koploper vv Groningen dat drie wedstrijden meer heeft gespeeld. Vraagstukken waar Corenos helemaal niet mee bezig is. De Roodschoulsters zitten nadrukkelijk in de hoek waar de klappen vallen.

In het eerste bedrijf was Corenos gelijkwaardig aan de gasten, maar kwam het al vrij snel achter door een onnodige verdedigingsfout. Aalderd Duinkerken nam teveel tijd om iets met de bal te bedenken en liet zich vervolgens de kaas van het brood eten. Danny de Vries profiteerde gretig en prikte het speeltuig tegen het nylon: 0-1. Corenos zag zich nu ineens voor de taak geplaatst om het spel te maken. Strijd was er ook wel. De inzet veroorzaakte af en toe wat binnenbrandjes die door de scheidsrechter van dienst geblust moesten worden.

corenosgodlinze3Tijdens de thee gaf Frits Meeuwes, hij verving de afwezige Erik Zuidema, zijn mannen de opdracht mee om wat opportunistischer te spelen. Er moest resultaat geboekt worden. Halverwege de tweede helft sloeg de vlam even in de pan toen Edwin Dijkstra onder het gras werd gestopt door doelman Robin Kuipers. ‘Ik kon het niet goed beoordelen, maar vanaf de zijkant zag het er niet best uit’, vertelt elftalleider Arie Duinkerken. De fluitist maande iedereen tot rust, besloot de kaarten op zak te houden en liet het spel met een vrije trap hervatten. Die leverde Corenos niets op.

Ondanks de strijdlust en de wil om er iets van te maken viel de goal aan de andere kant. Een verkeerde terugspeelbal werd door Danny de Vries opgepikt en opnieuw was het raak: 0-2. In de laatste minuten voltooide Danny de Vries zijn trilogie door de eindstand op 0-3 te bepalen. ‘Ze kregen daarna nog kansen om de score uit te breiden, maar dat bleef ons bespaard’, zegt Duinkerken. Hij is zich er terdege van bewust dat Corenos de komende weken vol aan de bak moet om van de onderste plaatsen weg te raken. Dat zal geen eenvoudige klus worden, maar de strijd is nog lang niet gestreden.

* Corenos – Godlinze 0-3 (0-1). Danny de Vries 0-1; Danny de Vries 0-2; Danny de Vries 0-3.

No Replies to "Persoonlijke fouten nekken Corenos"