Stedum legt Boerakker over de knie

stedumboerakker
De Stedumers Matthijs Colstee en Ferdi de Jonge zijn in een luchtduel met Rutger van der Veen en Arjen Huisman verwikkeld. Lorenzo Spitsbaard en Wolter van Zanten (11) kijken gespannen toe. Dat geldt eveneens voor Roel de Jong (2), Menco Oedzes (8) en Rene Drost (5) van Boerakker (foto: Menne Tillema).

Ongeveer zestig toeschouwers hebben Stedum de thuiswedstrijd tegen Boerakker zien winnen na een potje hotseknots-voetbal van de bovenste plank. Beide ploegen willen graag promoveren maar in de vorm van zaterdag hebben ze helemaal niets in de vierde klasse te zoeken. Als excuus konden ze misschien aanvoeren dat ze niet helemaal compleet aan de start kwamen. Bij Stedum stond doelman Dirk Pijl na een schorsing van twee wedstrijden weer onder de lat. Spits Siebrand Dijkema nam plaats op de reservebank, hij is hersteld van een knieblessure. Hij zou nog wel zijn opwachting maken en was voor Stedum met een assist en een goal belangrijk.

door Kees Mulder

Veel misverstanden volgden elkaar daarna in rap tempo op. Met name aanvoerder De Jonge van Stedum grossierde in veel foutieve passes. De thuisclub had de pech dat een vrije trap van Diederik Dijk in de 3e minuut van de wedstrijd op de paal eindigde. Boerakker kon zich geen enkel moment onderscheiden en waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst stond was voor iedereen en raadsel. De laatste gewonnen wedstrijd dateerde alweer van 15 december. Daarna werden de laatste vier wedstrijden ruimschoots verloren.

Halverwege de eerste helft mocht Stedum een hoekschop nemen door Wolter van Zanten. Het was collega-spits Spitsbaard die een niet te missen kopkans kreeg. De bal schampte echter het hoofd zodat deze opgelegde kans verloren ging. Toch kwam Stedum op voorsprong en de kleinste man van het veld mocht zomaar ongehinderd inkoppen na een scrimmage in het doelgebied van Boerakker. De bal kon niet weggewerkt worden na een corner van Diederik Dijk en vervolgens liet Wolter van Zanten de 1-0 aantekenen.

Dit waren ook de hoogtepunten van de eerste helft. Stedum werd nog even gevaarlijk door de mee opgekomen de Jonge. Het was Jaap Dijkema van Stedum die een lange pass verzond welke precies via het hoofd werd verlengd en net naast het doel van Boerakker belandde.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Stedum de voorsprong uitbouwde. Spits Colstee haalde verwoestend uit en keeper René Slotegraaf van Boerakker liet de bal los en het was middenvelder Diederik Dijk die er als de kippen bij was om in de rebound te scoren: 2-0.

Tien minuten later kwam Boerakker terug in de wedstrijd,  al had men daarbij wel de hulp nodig van verdediger Bard Dekker die de bal pardoes voor de voeten van Joey Hummel kopte. Hummel schoot de bal keihard en onhoudbaar tegen de touwen. Knullig balverlies van Spitsbaard van Stedum op het middenveld ging hieraan vooraf: 2-1

De moegestreden Spitsbaard werd even later gewisseld. Siebrand Dijkema maakte zijn opwachting. Na een goed lopende aanval over verschillende schijven mocht de mee opgekomen laatste man Klaas Lubbers, op zo’n twintig meter van het doel afdrukken. Zijn inzet werd prima gekeerd door doelman Slotegraaf.

Stedum begon toen wat beter te voetballen en in de 80e minuut was het Colstee die vanaf de rechterkant de ingevallen Dijkema vond nadat een verdediger van Boerakker de voorzet van Colstee volledig had gemist. Het was voor Dijkema een koud kunstje om te scoren: 3-1. Twee minuten later stond Dijkema aan de basis van weer een goal. Een dieptepass op maat bereikte Dijk die de uitgelopen doelman Slotegraaf het nakijken gaf: 4-1. Daarmee was het duel wel gespeeld.

Het venijn van de wedstrijd zat hem vervolgens in de staart want Boerakker mocht een minuut later een terechte strafschop nemen na en domme overtreding van Jan Spijk, ter hoogte van de achterlijn, in de zestienmetergebied. Scheidsrechter Hansen wees dan ook naar de stip en Hummel liet zijn tweede goal van de middag aantekenen:  4-2.

Het duel kreeg op zich wel de terechte winnaar maar beide trainers hebben nog handen vol werk om de derde plats op de ranglijst in handen te krijgen welke misschien recht geeft op het spelen van nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de vierde klasse. Gelukkige bijkomstigheid was dat VVSV ’09 ook helemaal de kluts kwijt lijkt te zijn zodat er nog val alles mogelijk is.

Welke ploeg kampioen gaat worden was al voor aanvang van de competitie bekend. Dat wordt namelijk Pelikaan S. Deze ploeg is al weer druk op de ‘transfermarkt’ voor volgend seizoen. Zo heeft men Freddie de Grooth (ex-PKC en DIO Groningen) van Groninger Boys voor volgend seizoen gestrikt en volgens de geruchten ook Pong Clemencia van Groninger Boys (ex- FC Groningen, BV Veendam, Appingedam en PKC ’83). Momenteel staat Niekerk op de tweede plaats maar heeft een minime voorsprong op de achtervolgers VVSV ’09, Boerakker en Stedum.

* Stedum – Boerakker 4-2 (1-0). Wolter van Zanten 1-0; Diederik Dijk 2-0; Joey Hummel 2-1; Siebrand Dijkema 3-1; Diederik Dijk 4-1; Joey Hummel 4-2.

No Replies to "Stedum legt Boerakker over de knie"