Warffum en WEO delen buit

warffumweo
WEO-speler Nick Ekamper kijkt nogal verschrikt als Warffumer Roel Klinkhamer tussen hem en de in balbezit zijnde Robin Klaassen door springt.

Warffum en WEO hebben de neutrale toeschouwers kostelijk vermaakt. Het voetbal was niet echt hoogstaand, maar er vielen wel acht doelpunten. De Woldendorpers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, er was emotie binnen en buiten de lijnen en uiteindelijk namen de ploegen elk een punt mee naar huis. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Ittersum stond er een 4-4 eindstand op papier.

Daniël Boekee opende het bal na tien minuten spelen. Hij scoorde op aangeven van Niels Jansen. De voorsprong werd echter weggegeven door een eigen doelpunt van WEO-verdediger Arnoud ten Have. De kanaries probeerden wel druk te zetten, maar lieten zich telkens in de omschakeling verrassen. Boekee bracht de Woldendorpers andermaal aan de leiding. Hij maakte er 1-2 van nadat hij door Teun Westerhuis op rechts was weggestuurd. Toen Boekee vlak voor rust zijn derde van de middag had gescoord, leken zich donkere wolken boven het Warffumer sportpark samen te pakken.

Voor het team van coach Marnix Bakker kwam de 2-3 dan ook als een geschenk uit de hemel. Martijn Woltjer wist de bal na een corner achter doelman Michael van der Beek te prikken. Een doelpunt dat nooit had mogen vallen, maar als je de tegenstander genoeg ruimte geeft om uit te halen vraag je om moeilijkheden.

De thuisclub ging dus de rust in met het idee dat de wedstrijd nog lang niet verloren was. WEO moest even herstellen en het geloof in eigen kunnen terug zien te vinden. In de rust werd bij WEO nogmaals aangegeven dat er verdedigend voor elke meter gestreden moest worden en dat er aanvallend verzorgd voetbal werd gevraagd. Het was echter niet WEO dat die opdracht uitvoerde, maar Warffum. De druk op de defensie van de bezoekers werd flink opgevoerd en het had er alle schijn van dat de gasten er onder zouden bezwijken. Middenveld en verdediging vertoonden enorme gaten en daar doken de gastheren gretig in.  De gelijkmaker liet een klein kwartier op zich wachten maar had eigenlijk niet toegekend mogen worden.

Van der Beek had ruzie met de bal, maar leek hem uiteindelijk wel onder controle te hebben. Warffumer Robert Bos besloot zijn teen tegen het speeltuig aan te zetten, tikte daarmee de bal tussen de handen van de goalie weg, trok naar de zijkant en vond uiteindelijk het net: 3-3. WEO protesteerde heftig maar vond geen gehoor bij scheidsrechter Van Ittersum uit Sauwerd.

Warffum putte moed uit de wederopstanding en drong nog feller aan. Het was aan wat kunst- en vliegwerk en Van der Beek te danken dat de gasten vooralsnog overeind wisten te blijven. Sterker nog, in de 79e minuut kwamen ze andermaal op voorsprong door een treffer van Jeroen ten Have. Terwijl de krachten langzaam wegvloeiden probeerde de thuisclub de rug nog één keer te rechten.

Coach Bakker voerde wat wisselingen door en bracht onder andere de boomlange Guus Klep binnen de lijnen. Hij moest met het hoofd voor onrust in de WEO-defensie zorgen maar bleek genoeg aan zijn voeten te hebben. Een inzet plofte in eerste instantie op de lat, in de rebound was Klep er als de kippen bij om de bal tegen het nylon te jagen: 4-4.

De slotfase was er eentje vol overtredingen, kleine opstootjes, discussies en volop emotie. Eigenlijk alles wat een wedstrijd op het niveau van de vijfde klasse leuk maakt zonder dat het uit de klauwen loopt. Aan de stand veranderde er niets meer.

Beide coaches hadden naderhand reden genoeg om teleurgesteld te zijn. Marshall Pourier van WEO omdat zijn ploeg de 1-3 voorsprong veel te gemakkelijk uit handen had gegeven en na de rust de draad volledig kwijt was. Warffum had in ieder geval op basis van de tweede helft drie punten verdiend. Dat er een punt mee terugging naar Woldendorp kwam vooral omdat de gasten efficiënt met de kansen waren omgesprongen.

Aan de zijde van de thuisclub had men de pech dat de mooiste kansen om zeep werden geholpen. Eigenlijk mochten ze blij zijn dat ze dankzij twee hele goedkope treffers in de race werden gehouden. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken, was er slechts één conclusie mogelijk. Met het ene punt was WEO nog het meest opgeschoten.Voetballend was WEO de mindere van Warffum geweest en zal het zichzelf moeten verbeteren als het over twee weken op bezoek gaat bij Kwiek in Hoogezand. Ondanks het puntverlies is het team van Pourier wel ingelopen op nummer twee Eenrum, maar zag het koploper Engelbert naar een voorsprong van zeven punten uitlopen.

* Warffum – WEO 4-4 (2-3). Daniël Boekee 0-1; Arnoud ten Have 1-1 (e.d); Daniël Boekee 1-2; Daniël Boekee 1-3; Martijn Woltjer 2-3; Robert Bos 3-3; Jeroen ten Have 3-4; Guus Klep 4-4.

No Replies to "Warffum en WEO delen buit"