Oldambtster Boys doet zichzelf te kort

oldambtthos
Mark Eerkens van Oldambtster Boys heeft een knieval gemaakt om bij de bal te kunnen komen. In zijn rug weet hij THOS-speler Nigel Martin en teamgenoot Garp Heeres. De twee aandachtige toeschouwers zijn Willem Hordijk (6) en Sjaak Venema (9).

Een dijk van een wedstrijd spelen, drie keer scoren en toch met 0-2 verliezen. Het overkwam Oldambtster Boys in de thuiswedstrijd tegen THOS. De gastheren toonden veel meer vechtlust dan de ongeïnspireerd rondhobbelende bezoekers die kennelijk niet veel trek in het zondagmiddagpotje hadden. ‘Dit wordt helemaal niks’, sprak een van de gasten nadat de zoveelste verkeerde pass was verstuurd. Dat het bezoek aan Nieuw-Scheemda alsnog drie punten opleverde, mocht dan ook een klein wonder heten.

Wie schopt de honderdste tegentreffer achter doelman Waldo Droppert. Dat was eigenlijk de hamvraag bij THOS. Met een nulletje of vier van de nummer laatst in de vijfde klasse winnen moest toch tot de mogelijkheden behoren. Het straalde echter niet van het spel af. In de beginfase van de wedstrijd kregen de bezoekers nog wel wat mogelijkheden en moest Bennie Veentjer de bal zelfs een keer van de doellijn vegen, maar voor het overige werd Droppert niet echt in verlegenheid gebracht.

Het aanvalsduo Tonny Huft en Nigel Martin worstelde meer met zichzelf dan met de tegenstander. Waar Martin het vooral van zijn kopkracht moest hebben, had Huft zijn fysiek mee. Hij deed er echter bitter weinig mee. Liep in het veld rond alsof hij wat te zwaar had getafeld en als hij al aan de bal was, verloor de spits het overzicht.

Dat voetbal een teamsport is liet Oldambtster Boys goed zien. Tot verbazing van vriend en vijand combineerden de roodwitten naar hartelust en waren vooral over de rechterflank gevaarlijk. De verdediging van THOS had het er maar moeilijk mee. Mark Eerkens was de  eerste die goalie Jaap Sikkema bestookte en Dennis Burema nam iets te veel tijd voor zichzelf, anders had hij de openingstreffer gescoord. Oldambtster Boys scoorde wel twee keer voor rust. Beide keren was dat echter vanuit buitenspel en dus kon scheidsrechter Jacob Cleveringa uit Baflo niets anders doen dan de treffers annuleren.

Enkele pittige overtredingen, onbesuisde acties en frustraties over het eigen onvermogen leidden tot een gele kaart voor Jan Blaauw. Die had twee keer rood willen zien voor een speler van de gastheren en vond dat de fluitist te weinig blessuretijd had bijgeteld in het eerste bedrijf. Toen hij bleef zeuren kreeg hij een prent voorgehouden.

In het tweede bedrijf was het andermaal Oldambtster Boys dat het eerst aan een doelpunt mocht ruiken. Een voorzet vanaf links werd echter door iedereen gemist. Aan de andere kant lepelde Dave Janssen een voorzet van Tonny Huft langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de tweede helft stuurde Dennis Burema teamgenoot Lars de Jonge op links weg. Hij haalde snoeihard uit maar zag de bal in het zijnet knallen.  Even later was het Burema zelf die schuin voor het doel zijn voet tegen de bal plantte. Het leer rolde richting doellijn en werd vlak daarvoor nog met de tenen door Mark Eerkens aangetikt. Dat had hij beter niet kunnen doen, want hij stond op dat moment buitenspel en dus werd ook die treffer geannuleerd.

Vervolgens was het aan de andere kant wel raak. Een corner van Dave Janssen werd bij de tweede paal binnen gekopt door Tonny Huft en betekende 0-1. De doelpuntenmaker nam niet eens de moeite om te juichen. Dat was misschien maar beter ook, want wat THOS tot aan dat moment had laten zien was niet best. En nog was Oldambtster Boys niet kansloos. Sterker nog, ze hadden recht op minimaal een punt maar kregen niets. Een vrije trap van Sutky Hedzic plofte voor het doel van de gastheren. Wat doelman Droppert precies dacht is een mysterie. Het leek er op alsof hij schrok van de aanwezigheid van Janssen, waardoor de bal andermaal tegen het nylon plofte: 0-2. Het laatste wapenfeit was weer voor de gastheren. Nico Slijm nam de bal op zo’n zestien meter van het doel op de slof maar zag het speeltuig via de lat over het doel van THOS vliegen.

Als er ooit een kans is geweest voor Oldambtster Boys om een competitieduel te winnen, dan was het nu wel. Het is echter een beetje het verhaal van het slotlicht uit de vijfde klasse F. Als het dan al een keer goed loopt, hebben ze de pech dat het geluk hen in de steek laat. Hoe dan ook, de thuisclub heeft laten zien over een flinke dosis wilskracht te beschikken. En dat kon van THOS niet gezegd worden.

* Oldambtster Boys – THOS 0-2 (0-0). Tonny Huft 0-1; Dave Janssen 0-2.

No Replies to "Oldambtster Boys doet zichzelf te kort"