Energiewacht Tour 2014 start in Delfzijl

De Energiewacht Tour start dit jaar in Delfzijl. Er verschijnt deze editie, die van 9 tot en met 13 april wordt gehouden, een recordaantal ploegen aan de start in de havenplaats. Maar liefst 31 ploegen zullen op woensdag 9 april in Delfzijl aan de start staan tijdens de openingsetappe van de Energiewacht Tour. In totaal doen 14 UCIteams, 9 nationale selecties en 8 clubteams mee aan deze meerdaagse wedstrijd. Nooit eerder hebben er zoveel teams op de deelnemerslijst van een UCI etappewedstrijd gestaan. 

De sterkste zes teams van de huidige UCI-ranking voor ploegen zullen in de eerste week van april naar de provincie Groningen afreizen. De beste zes ploegen van de wereld zijn Rabobank-LIV, Orica-AIS, Boels Dolmans, Specialized-Lululemon, Team Giant-Shimano en Wiggle Honda. Welke rensters deze topploegen gaan opstellen moet de organisatie nog even afwachten.

Zeker is al wel dat meervoudig wereldkampioene Marianne Vos door een lange rustperiode de Energiewacht Tour, de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen over zal slaan en pas op 23 april haar seizoen zal openen. Ze doet dan mee aan de Waalse Pijl. De overige UCI-ploegen zijn Ale Cippolini, Rusvelo, Estado de Mexico Faren, Lotto Belisol, Bigla, Futurumshop.nl-Zannata, Parkhotel Valkenburg en Firefighters Upsala CK.

kaartjeEWTNationale selecties
Opvallend aan het deelnemersveld is het grote aantal nationale selecties. Maar liefst 9 landen zullen met hun sterkste rensters de competitie aangaan. De deelnemende ploegen komen uit de hele wereld; van Canada en USA tot en met Noorwegen en Schotland. Het gaat om de nationale ploegen van de volgende landen; Duitsland, Zwitserland, Schotland, Australië, België, Noorwegen, Frankrijk, Canada en USA.

Naast de sterkste UCI en landenteams is er ook in deze Energiewacht Tour ruimte voor clubteams uit binnen- en buitenland. De organisatie vindt het belangrijk om ook de ploegen met jonge en nog onervaren rensters te laten starten om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Clubteams hebben een belangrijke functie als brede basis onder het Nederlandse vrouwenwielrennen.

De regionale inbreng komt van de organiserende vereniging NWVG-Bike4Air. Zij zullen met veel regionale rensters aan het vertrek staan. De overige clubteams die men in Delfzijl kan bewonderen zijn; Jan van Arckel, Ronald Mc Donald, People Trust, Swabo, Water Land en Dijken, Velosport Pasta Montegrappa en het Starley Primal Procyclingteam.

De renners worden op het Molenbergplein door niemand minder dan Napoleon weggeschoten. Daarna maken ze een rondje buiten Delfzijl dat hen via Biessum, Holwierde, Losdorp, Bierum en Holwierde terug naar start en finish zal brengen.

De lokale organisatie is in handen van het zelfde groepje mensen dat ook de etappe van de Tour naar Appingedam wist te halen. Daar kon dit jaar niet opnieuw een etappe gehouden worden en om het wielercircus wel weer naar deze regio te halen, besloot men Delfzijl aan te spreken. De gemeente toonde zich welwillend en ook vanuit de handelsvereniging werden positieve signalen afgegeven. ‘Het is toch uniek dat we dit zo kunnen oplossen. Er zal een breed randprogramma geboden worden, zodat er vrijwel de hele dag wel iets in Delfzijl te doen zal zijn’, licht Egbert Hoving namens de plaatselijke organisatie toe.

routedelfzijl

Meer informatie volgt binnenkort.

 

No Replies to "Energiewacht Tour 2014 start in Delfzijl"