WEO tankt zelfvertrouwen voor topper

Na de terechte nederlaag in Hoogezand tegen Kwiek van afgelopen week stond voor WEO zondag de thuiswedstrijd tegen Froombosch op het programma. Op het, ondanks de stevige koude wind, redelijk bezette gemeentelijk sportpark van Woldendorp liet de thuisclub goed positiespel zien. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond er een 3-0 overwinning op het scorebord.

Na een onwennig begin door het aangepaste strijdplan was het na een kwartier spelen Niels Jansen die de score opende. Jeroen ten Have verlengde en Jansen kopte de hoge bal geplaatst achter de keeper: 0-1. Hierna volgde op het middenveld een goede wedstrijd met goed positiespel van WEO, maar lukte het  niet om de rappe aanvallers van de thuisclub veelvuldig aan het werk te zetten. En dus werd er gerust zonder dat er nog een keer gescoord werd.

Ook in de tweede helft werd er goed gevoetbald en werd de lange bal zo min mogelijk gebruikt, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Hierdoor bleef Froombosch in een stunt geloven. Ze wisten ook wel enkele kansen te scheppen, met als gevaarlijkst moment een bal op de lat. Vlak voor tijd gooide WEO de wedstrijd in het slot. Het was Daniël Boekee die de 2-0 scoorde uit een strafschop, nadat Niels Jansen door de goalie van Froombosch onderuit was gehaald.

Waar normaal rood gegeven had moeten worden voor het neerhalen van een doorgebroken speler, voelde de scheidsrechter de wedstrijd goed aan. Hij liet het bij een gele kaart. In de blessuretijd werd het nog 3-0 door de mee opgekomen laatste man Patrick van der Mijle. De bal werd door Teun Westerhuis goed van links naar rechts verplaatst waar Sven Steinhof het leer strak voorgaf zodat Van der Mijle er alleen maar tegenaan hoefde te lopen.

Voor WEO is het zaak om het goede positiespel van zondag de komende tijd door te zetten. Daar kan zondag al een begin mee gemaakt worden als de Woldendorpers in en tegen koploper Engelbert aantreden. De aftrap van de topper is om half drie.

No Replies to "WEO tankt zelfvertrouwen voor topper"