Klimaatgroep Stars veel te sterk voor Bijmaat

midstarsheren
Teun Bosveld en Henk Jan Wils, op de rug gezien, gunden hun tegenstander slechts één game.

De zegetocht van Klimaatgroep Stars in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie gaat onverdroten door. Henk Jan Wils, Colin Rengers en Teun Bosveld stonden zaterdag in de startblokken voor de thuiswedstrijd tegen Bijmaat uit Huizen. In de uitwedstrijd wisten de Middelstumer tafeltennissers een 10‐0 overwinning te boeken, deze keer bleef de teller op 9‐1 in het voordeel van de thuisclub steken.

Colin Rengers liep wat averij op in de vijfde partij van de avond door in vier games van Joris Gieskens te verliezen. Teun Bosveld liet een game liggen in zijn slotpartij tegen Peter Marijn en in het dubbelspel aan de zijde van Henk Jan Wils mochten de Huizenaren nog een game op hun conto bijschrijven. Daarna was de koek helemaal op voor de gasten en noteerden de mannen van coach Gert Stulp alleen nog overwinningen in straight sets (3‐0).

herenmidstars

Met deze zege blijft het keurkorps van hoofdsponsor Klimaatgroep Holland ongeslagen en het gat met de achtervolgers Hilversum en GTTC Groningen neemt met de week toe. Met nog vier wedstrijden voor de boeg begint er met rasse schreden iets moois in Middelstum te ontstaan in de vorm van het kampioenschap. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 12 april. Dan speelt men tegen De Toekomst. De aanvang is zes uur.

Klimaatgroep Stars 2 kwam zaterdag eveneens in actie in de sportzaal aan de Coendersweg. US uit Amsterdam zal geen al te prettige herinneringen aan de reis naar Middelstum hebben overgehouden, want ook zij werden met 9-1 verpletterd. Luxemburger Jan Thews, de kopman van het team uit Middelstum, bewees nu ook weer zijn waarde door geen enkele partij af te staan. Thews kan nog steeds een honderd procent score in de derde divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie overleggen door al zijn vijftien gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten.

Kevin Baron, die zijn draai heeft gevonden in Middelstum, kwam net te kort tegen Kramer (5‐11 in de vijfde beslissende game) en in het dubbelspel aan de zijde van Jan Thews moesten nog even alle zeilen worden bijgezet om in de verlenging van de beslissende vijfde game de zege naar zich toe te trekken (12‐10). Baron liet verder prima tafeltennis zien en mocht derhalve twee zeges aan het teamresultaat toevoegen. Thomas Kuijer speelde voorbeeldig alleen tegen Gilles van Oorschot had Kuijer een extra game nodig om het zesde wedstrijdpunt voor Klimaatgroep Stars op het scorebord aan te tekenen. De positieve wedstrijdhouding en nooit aflatende trainingsijver betaalden zich uit. Doordat concurrent De Veluwe kostbare punten liet liggen tegen SKF uit Veenendaal (6‐4) heeft Klimaatgroep Stars 2 de koppositie overgenomen van de concurrent uit Apeldoorn. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 12 april tegen Tafeltennis Zwolle. Het duel begint om zes uur.

damesmidstarsDe dames van Klimaatgroep Stars, spelend in de tweede divisie van de landelijke competitie, wisten in eigen huis niet tot winst te komen. Alexandria uit Rotterdam trok met 4-6 aan het langste eind. Linda van der Veen speelde sterk en wist zichvan Rieke van Vliet (3‐0) en Malu van der Krogt (3‐1) te ontdoen. In het dubbel scoorde Van der Veen het derde wedstrijdpunt voor de Middelstumers aan de zijde van Anine Stegeman. Stegeman speelde ook knap tegen Rieke van Vliet en sleepte zo het vierde wedstrijdpunt binnen. Saskia de Jong kon zaterdag geen potten breken. Ook de dames spelen op 12 april weer thuis. Dan is om zes uur Disnierats de tegenstander.
Tijdens de wedstrijden sprak EemsmondSport met Anne Vlieg en Jan Tammenga. Twee namen uit een roemrijk verleden van Midstars die voor altijd aan de club verbonden zullen blijven. Overigens is Tammenga nog altijd lid van het eerste herenteam. Ze doen beiden uit de doeken hoe zij de toekomst van het tafeltennis in Middelstum zien…

(foto’s Teun Bosveld en Anine Stegeman: Ivo Lint, TTV Midstars)

No Replies to "Klimaatgroep Stars veel te sterk voor Bijmaat"