Tumultueus slot levert SC Loppersum punt op

scloppersumscrouveen
Lopster Rik Buikema wint het luchtduel van de Rouveners Marnix Korterink en Marc Roeland. Ruben Danhof (7) is in de buurt.

Voor SC Loppersum stond er zaterdag een thuiswedstrijd op het programma tegen SC Rouveen. Het duel leek voor de thuisclub op een teleurstelling uit te lopen. De speltechnisch zeker niet beter spelende gasten namen voor de pauze een 0-2 voorsprong, leken de zege na een 1-3 tussenstand veilig te hebben gesteld, maar moesten in een tumultueus slot alsnog een 3-3 remise toestaan. De hoofdrol daarin werd door Marcel Pool gespeeld. Hij plantte zijn elleboog in het gezicht van een tegenstander en scoorde in de extra tijd de gelijkmaker.

door Nanko Kiel

Het onderlinge verschil tussen beide ploegen bedroeg op voorhand slechts twee punten. De gasten konden de winst goed gebruiken om uit de buurt van de degradatieplaatsen te blijven. Voor de Lopsters zou een overwinning eveneens welkom zijn. Na vier nederlagen op rij en een gelijkspel werd het weer eens tijd voor een driepunter. De eerste confrontatie was destijds met 2-1 door SC Rouveen gewonnen dankzij goals van Klaas Jan Poolman en Marc Roeland. Namens SC Loppersum scoorde Ruben Danhof.

De wedstrijd leek aanvankelijk maar niet op gang te komen. De teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht, al was SC Rouveen wel iets dreigender dan de Lopsters. Daarbij speelden vooral de uiterst beweeglijke Berjan Nijboer en Klaas Jan Poolman een opvallende rol. Ze vormden een ware plaag voor de defensie van SC Loppersum, die zich eigenlijk geen raad met de breed uitwaaiende spelers wist.

Op wat halve mogelijkheden na was de eerste helft er eentje die weinig vertelde over het verdere verloop van de wedstrijd. Aan de kant van de gastheren moest Rudolf Hidskes voor gevaar zorgen, maar kwam er nauwelijks aan toe. Het gebrek aan stootkracht en een allesbehalve resoluut ingrijpende verdediging waren er uiteindelijk de oorzaak van dat de bezoekers met een totaal onverwachte 0-2 voorsprong konden gaan rusten. Een voorzet van Berjan Nijboer vanaf de rechterkant werd door Klaas Jan Poolman langs doelman Peter Paul Datema getikt en vervolgens was het Nijboer zelf die langs de andere kant van het strafschopgebied, vanuit een niet bepaald gemakkelijke hoek, een doeltreffend schot van zijn voet liet vertrekken.

Scheidsrechter Van der Meijden had tot aan de rust geen enkele moeite om het duel in goede banen te leiden. Dat zou na de pauze wel veranderen. Trainer Jaap Danhof had tijdens de thee waarschijnlijk wat harde woorden tot zijn mannen gericht, want de thuisclub kwam met behoorlijk wat meer wilskracht de kleedkamer weer uit. Sterker nog, voor iedereen goed en wel weer een plek langs de lijn had gezocht, lag de bal al in het net. Een aanval van SC Loppersum werd niet goed weggewerkt waarna de bal voor de voeten van Rudolf Hidskes plofte. De aanvaller bedacht zich geen moment en mikte het leer in de linkerhoek: 1-2.

De fans van de thuisclub kregen weer hoop. Daar hadden ze ook alle reden voor, want ineens was er wel de wil om er iets van te maken en oogden de Lopsters een stuk agressiever dan voor de thee. Die speelwijze leverde de gastheren overigens wel twee keer geel op, maar daar leken ze niet om te malen. Zorgelijk werd het wel toen de net ingevallen Klaas Jan Volkerink bij zijn eerste balcontact meteen succesvol was: 1-3.

SC Loppersum voerde de druk daarna nog wat op en het dient gezegd te worden dat ze niet van opgeven wilden weten. Het geluk hielp de gastheren een handje toen Rudan Schuurhuis de bal uit het eigen strafschopgebied wilde roeien, maar de bal recht de lucht in schoot. Nadat het speeltuig weer op aarde was geland, stond Rolf Oosterhuis op de goede plek en fungeerde als afstoffer: 2-3. De tijd drong en het overzicht werd een beetje uit het oog verloren, waardoor het er alle schijn van had dat SC Rouveen de punten alsnog in de zak zou kunnen steken. En toen was er die hectische slotfase.

Met nog een paar minuten te spelen deelde Marcel Pool in het voorbij gaan een elleboogstoot uit aan Volkerink. Die ging kermend naar de grond, stond vervolgens razendsnel weer op en wilde revanche halen. De bank van SC Rouveen was echter nog sneller en weerhield de speler van een onbezonnen daad. De rapen waren toen echter al gaar. De scheidsrechter had het voorval niet waargenomen, zoals hij ook de elleboog van Pool niet had gezien. De kaarten bleven derhalve op zak, want wat je niet ziet kun je ook niet bestraffen. Wat overbleef was het bebloede gezicht van Volkerink.

Assistent-scheidsrechter Leegstra van SC Loppersum kreeg het daarna aan de stok met een speler van de gasten en gaf hem een schop tegen de billen. En meteen was er weer een opstootje geboren. De situatie werd steeds onoverzichtelijker en uiteindelijk leek de fluitist een einde aan de wedstrijd te hebben gemaakt. Dat was echter geenszins het geval, want hij besloot te staken.

Dat werd een hele korte onderbreking, want amper twee minuten later werd er al weer gespeeld. Daar was Hidskes zich toen nog niet van bewust. Hij stond al bij de kleedkamers omdat hij dacht dat er voor het einde was gefloten. De aanvaller spoedde zich weer naar het speelveld, voegde zich bij zijn tien  teamgenoten en was nog net op tijd om mee te maken dat SC Loppersum een de linkerkant van het veld een vrije trap mocht nemen. Dat klusje nam Mark van Doorn voor zijn rekening. De inzet plofte in het doelgebied van SC Rouveen waar Marcel Pool het snelst van allemaal bij de bal was en het leer tegen het nylon wist te frommelen: 3-3.

De gelijkmaker was toch nog gevallen en daarmee kreeg SC Loppersum een punt waar niemand meer op gerekend had. Hij was overigens niet minder welkom. ‘We hebben het voor de rust laten liggen. Speelden toen erg slordig en met te weinig beleving. Ik denk dat we dat na de rust wel rechtgezet hebben’, verklaarde coach Jaap Danhof na afloop. Over de elleboog van Pool zei hij: ‘Ik heb het zelf niet gezien, maar er zal wel iets gebeurd zijn want die jongen heeft niet voor niets een bebloed gezicht.’

Zaterdag wacht SC Loppersum opnieuw een thuiswedstrijd. Dan moet er ingehaald worden tegen SV Aduard 2000.

* SC Loppersum – SC Rouveen 3-3 (0-2). Klaas Jan Poolman 0-1; Berjan Nijboer 0-2; Rudolf Hidskes 1-2; Klaas Jan Volkerink 1-3; Rolf Oosterhuis 2-3; Marcel Pool 3-3.

No Replies to "Tumultueus slot levert SC Loppersum punt op"