Wagenborger Boys na rust overlopen

wagboysomlandia
Jan Oosterbeek (7) duelleert met Ronald Lugtenberg. Teamgenoot Johan Lubbers houdt een oogje in het zeil.

Wagenborger Boys heeft een helft mogen dromen van een overwinning op Omlandia. Tot aan de doelwisseling wisten de gastheren in sporthal De Vennen in Woldendorp de gasten namelijk nog wel bij te benen. Sterker nog, ze gingen zelfs met een 4-3 voorsprong rusten. Na de korte pauze doofde het heilige vuur echter langzaam en konden de Ten Boersters simpel naar een 11-5 overwinning uitlopen.

Omlandia begint de laatste tijd nogal gehavend aan de zaalwedstrijden. Dat heeft alles te maken met de ongeregeldheden tijdens het bekerduel met SC Genemuiden. Ook nu was het weer puzzelen geblazen voor de nog steeds geblesseerde Martin Oudman en zijn mannen. De meest opvallende speler bij Omlandia was hoofdtrainer Simon Schuil jr.

De Wagenborgers waren vrijwel compleet. Het nog jonge team van coach Michel Dammer, met de 16-jarige Jochem Smit onder de lat, begon wat aarzelend aan het duel. Dat kwam ze al vrij snel op een 0-1 achterstand te staan dankzij een doeltreffende uithaal van Jan Oosterbeek: 0-1. Veel van de ingespeelde ballen werden in zijn voeten geschoven omdat hij nu eenmaal de man met het venijnigste schot was. Als hij de ruimte kreeg om uit te halen, ontstond er meteen dreiging.

Toch zou Wagenborger Boys steeds vaker uit de schulp kruipen en uiteindelijk zelfs een 2-1 voorsprong nemen dankzij treffers van Robin Riepma alvorens het andermaal Oosterbeek was die wist te scoren: 2-2. Na een subtiel hakballetje van hem wist Maurice Slager er 2-3 van te maken. Robin Riepma trok de stand gelijk en de mooiste goal uit de eerste helft kwam voort uit een vloeiende aanval van de thuisclub. Shao Le Hu stuurde op rechts Ronald Lugtenberg de diepte in en hij vond op zijn beurt Ramon Dobma bereid om middels een goed geplaatst schot de ruststand op 4-3 te bepalen.

De met hun krachten smijtende gastheren hadden kennelijk het wapen gevonden waarmee Omlandia bestreden moest worden. Geef ze door het midden geen ruimte zodat Oosterbeek aan de bal komt. De boodschap was duidelijk maar even zo snel vergeten. Bij het eerste balcontact na de doelwisseling was Oosterbeek opnieuw trefzeker: 4-4.

Daarna was het snel gebeurd met de Wagenborgers. Na goed voorbereidend werk van Oosterbeek zette Jordi Hospers zijn team op 4-5, nam Oosterbeek met een hakballetje zelf de 4-6 voor zijn rekening en was de 4-7 een prooi voor Hospers. Hij schoot de bal via de paal binnen. Jan Oosterbeek, Ralf Meier en Simon Schuil jr bouwden de voorsprong verder uit en nadat Robin Riepma voor 5-10 had gezorgd, mocht Jan Oosterbeek voor de laatste keer afdrukken: 5-11.

* Wagenborger Boys – Omlandia 5-11 (4-3). Jan Oosterbeek 0-1;  Robin Riepma 1-1;  2-1; Jan Oosterbeek 2-2; Maurice Slager 2-3; Robin Riepma 3-3; Ramon Dobma 4-3; Jan Oosterbeek 4-4;  Jordy Hospers 4-5;  Jan Oosterbeek   4-6; Jordy Hospers 4-7; Jan Oosterbeek 4-8; Ralf Meier 4-9; Simon Schuil jr. 4-10; Robin Riepma 5-10; Jan Oosterbeek 5-11.

 

No Replies to "Wagenborger Boys na rust overlopen"