Titel lonkt voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars

Kevin-Baron-XS-Klimaatgroep-Stars-2De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn weer een forse stap dichter bij de titel gekomen na de 9-1 overwinning op Blauw Wit. 

De wedstrijd in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie tussen de gastheer uit Almelo en Klimaatgroep Stars begon wat stroef. In de eerste partij van de avond moest Henk Jan Wils direct zijn meerdere in Gerben Otten erkennen. Daarna was de koek op voor de mannen van de thuisclub. Jan Tammenga en Colin Rengers bleven ongeslagen.

Vooral de overwinning van Colin Rengers op Peter Roelofs was ronduit knap. In de thuiswedstrijd wist Roelofs het grote talent van KlimaatgroepStars nog te ontregelen met zijn defensieve spel. In Almelo was het Rengers die aan het langste eind trok al had hij daar wel een vijfde beslissende game voor nodig (11‐8).

Door de overwinning is het gat met concurrenten GTTC Groningen en Hilversum tot twintig punten opgelopen. Klimaatgroep Stars is veel te sterk voor de tweede divisie en promotie naar de eerste divisie is slechts een kwestie van tijd. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan Klimaatgroep°Stars zaterdag in Groningen tegen concurrent GTTC al een greep doen naar het kampioenschap. Lukt dat niet, dan zal men dit zeker op 12 april tegen de Toekomst uit Lochem bewerkstelligen. De aanvang is zes uur.

Anne Vlieg Heeft de reserves van Klimaatgroep Stars in de kampioensrace gehouden in de topper tegen Veluwe. Klimaatgroep Stars 2 is de trotse lijstaanvoerder op slechts een punt gevolgd door De Veluwe. Er was de Middelstummers in Apeldoorn dan ook alles aan gelegen om deze positie te verdedigen. En dat lukte door De Veluwe op 5‐5 te houden.

Klimaatgroep°Stars 2 kon door studieverplichtingen niet beschikken over kopman Jan Thews en dat was een forse aderlating in het treffen met de concurrent voor het kampioenschap. Coach Anne Vlieg restte niets anders dan zich in het tenue van Klimaatgroep Stars 2 te hijsen en het tafeltennisbat uit de mottenballen te halen. En dat deed hij met verve. Vlieg heeft nog nauwelijks aan kracht en snelheid ingeboet en noteerde een puntgave hattrick. Al moest de tafeltennisnestor wel diep gaan in zijn partij tegen Thao Than Mai. De routine gaf uiteindelijk de doorslag met 12‐10 in de beslissende vijfde game.

Kevin Baron (zie foto Ivo Lint) deed een behoorlijke duit in het zakje door vervolgens Edwin Tiele en Joost Keizer aan de zegekar te binden. Thomas Kuijer had kansen in zijn partij tegen de beste speler van De Veluwe Thao Than Mai maar kwam in Apeldoorn niet tot scoren. Ook de reserves spelen op 12 april thuis en wel tegen Tafeltennis Zwolle. De aanvang is zes uur.

De dames van KlimaatgroepStars bleken niet opgewassen tegen GTTC Groesbeek (2‐8). De Middelstummers konden slechts twee punten meenemen (2-8) tegen het plaatselijke tafeltennisteam in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. In de
thuiswedstrijd in Middelstum kon Klimaatgroep Stars het ook niet bolwerken tegen de dames uit Groesbeek. Ook toen werd een 8‐2 nederlaag geleden. Zaterdag zorgden Eline Gras en Anine Stegeman voor de punten van de Middelstummers. Gras had daarvoor een vijfde en beslissende game nodig tegen Shirley Sillessen. Anine Stegeman was Sillissen in vier games de baas. Yvette Gombert kwam niet tot scoren. De dames krijgen op 12 april Disnierats op bezoek en beginnen eveneens om zes uur aan de ontmoeting.

No Replies to "Titel lonkt voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars"