Zege voor Godlinze met nare bijsmaak

godlinzezuidhorn
Matchwinnaar Danny de Vries probeert zich van twee Zuidhorners te ontdoen.

Vierdeklasser Godlinze heeft zaterdag een mooie, maar ook waardeloze middag gehad. Het positieve aan het duel was de 1-0 overwinning op het bezoekende Zuidhorn, het beroerde aan de krachtmeting was dat Godlinze binnen twintig minuten met tien man kwam te staan omdat Ahmed Mohammed zich niet kon inhouden tegenover scheidsrechter Marije van Deursen uit Buinen, haar voor rotte vis uit maakte en rood kreeg. Zuidhorn bleek niet bij machte de overtalsituatie uit te buiten.

Voor beide teams stond er enorm veel druk op het duel. Het was een wedstrijd die wel eens bepalend zou kunnen zijn welke ploeg aan het einde van het seizoen als tweede achter de vrijwel zekere kampioen vv Groningen eindigt. Het onderlinge verschil bedroeg voor de aftrap slechts twee punten in het voordeel van Godlinze.

De gastheren kwamen prima uit de startblokken en probeerden het duel meteen naar hun hand te zetten. De grootste dreiging kwam echter van de gasten met een schot op de lat. Het was een van de weinige keren dat doelman Robbin Kuipers schrik werd aangejaagd. Met spelers als Danny de Vries en Ferdi Görgülu in de frontlinie ontstond de meeste dreiging aan de overkant van het veld. Dankzij een schitterend afstandsschot van Ömer Tekinbas kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong. De vreugde over die treffer werd echter overschaduwd door de domme actie van Mohammed die voor de treffer plaatsvond.

De fluitist gaf Godlinze een vrije trap vanwege een overtreding op Kadir Tekinbas. Mohammed vond dat kennelijk niet genoeg en ging de scheidsrechter verbaal te lijf. Dat leverde hem geel op. Hij deed er vervolgens nog een schepje bovenop, kreeg nog een keer geel en kon vertrekken. En zelfs dat was kennelijk niet voldoende om hem te kalmeren. Nadat hij de onpartijdige daarna nog een keer verbaal onder vuur nam, kreeg hij ook nog eens rechtstreeks rood. Trainer Peter Ernst was des duivels. ‘Hij benadeelt het team met zo’n domme actie. Ik zal niet zeggen dat ze slecht floot, maar af en toe vreemde beslissingen nam. Dat is overigens geen enkele reden om zo tekeer te gaan als Mohammed deed. Dat is duizend keer dom. Hij kan er op rekenen dat hij er de eerstvolgende wedstrijd niet bij is. Als vereniging pikken we dit soort gedrag niet.’

Het wegvallen van het opgewonden standje bleek niet in het nadeel van Godlinze te zijn. De gastheren bleven de betere ploeg en voor meer gevaar zorgen. Tot aan de thee veranderde er echter niets meer aan de stand.

Merkwaardig genoeg wist Zuidhorn ook na de doelwisseling geen strijdwijze te bedenken die Godlinze op de knieën zou moeten dwingen. ‘Eigenlijk waren ze alleen maar bezig met tegenhouden. Ik begrijp er niks van, maar was er uiteraard niet rouwig om’, vertelt Ernst. De grootste kans om het duel in het slot te gooien was voor de zeker niet in een bloedvorm verkerende Danny de Vries. Hij had de 2-0 op zijn slof, maar in plaats van uit te halen wilde hij ook de goalie van Zuidhorn nog voorbij en belandde vervolgens op een deel van het veld van waaruit het moeilijk scoren was.

Uiteindelijk wist Godlinze de magere voorsprong over de streep te trekken en zat de driepunter in de knip. En toch kon Ernst er niet uitgesproken blij mee zijn. ‘Door dat gelazer vergeet iedereen hoe belangrijk deze overwinning was. Dat je emotioneel kunt reageren is logisch, maar dit was zo’n onnodige actie. Ik maak me er nog steeds kwaad over’, aldus de coach.

Omdat Tekinbas en Görgülu eveneens tegen een gele kaart aan liepen, kunnen ook zij een schorsing tegemoet zien. Godlinze speelt dinsdag op eigen veld het inhaalduel tegen Noordpool UFC. De wedstrijd begint om half acht.

* Godlinze – Zuidhorn 1-0 (1-0). Danny de Vries 1-0.

No Replies to "Zege voor Godlinze met nare bijsmaak"